НОВИНИ

Гледайте по БНТ 3: Григор Димитров срещу Циципас

гледайте бнт григор димитров излиза стефанос циципас
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 05.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе днес първия в кариерата си осминафинал на "Ролан Гарос". Съперник на Димитров по пътя му към четвъртфиналите на турнира е световният №6 Стефанос Циципас от Гърция.

Двубоят Димитров - Циципас е втори от програмата на централния корт "Филип Шатрие" в Париж и ще започне около 14.00 ч. българско време.

Григор Димитров пред БНТ: Продължавам напред, ще опитам да намеря по-правилната настройка

Още вчера Григор Димитров сподели, че очаква с нетърпение първия си официален мач с гръцкия тенисист Стефанос Циципас. И двамата спечелиха своите двубои от третия кръг на надпреварата след отказване на съперниците им - Роберто Карбайес Баена и Аляж Бедене.

"Не го познавам добре. Гледал съм много от неговите мачове. Той постига много добри резултати и играе добър тенис на всички настилки. Досега не съм играл срещу него в официален мач, така че очаквам с нетърпение да го направя. Щастлив съм от играта си към момента, както и от тялото си. Така че, ще видим какво ще се случи с бекхендите с една ръка", коментира българинът по повод предстоящият сблъсък.

"Вълнувам се, че ще играя във втората седмица на турнира. Чувството е страхотно. Искам да го запазя и да се концентрирам върху моята игра", допълни Григор Димитров.

Срещата от 1/8-финалите на "Ролан Гарос" между Григор Димитров и Стефанос Циципас можете да гледате пряко в ефира на БНТ 3 и следите онлайн на bntsport.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха един от най-издирваните британски престъпници в Испания
Задържаха един от най-издирваните британски престъпници в Испания
Откривателите на Хепатит С получават тазгодишната Нобелова награда за медицина
Откривателите на Хепатит С получават тазгодишната Нобелова награда за медицина