НОВИНИ

Гледайте по БНТ: "Избори 2021" - първи прогнозни резултати и политчески реакции

Цанка Николова
от Цанка Николова
15:45, 04.04.2021
33173
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Бъдете с БНТ в изборния ден!

Първите прогнозни резултати и политически реакции ще видите в специалните предавания "Избори 2021". Началото е 15 минути преди 4 ч следобед. Водещи са Добрина Чешмеджиева, Аделина Радева и Бойко Василев.

Гледайте специалните ни предавания за изборите ТУК

Информация през целия ден може да следите в емисиите "По света и у нас", в специалния изборен сайт bntnews.bg/izbori2021 както и в мобилното ни приложение.

Ексклузивни предавания и интересни събеседници. Най-съвременно поколение телевизионна техника, 101 квадратни метра видеостени, 14 камери. Най-голямото студио на БНТ беше модернизирано специално за изборите.

В очакване на резултатите и развръзката на изборната вечер ще говоря за това какво е свободата да избираш в една толкова странна година, в която се намираме в момента, с хора на изкуството и с наши колеги журналисти и искрено се надявам, че това ще бъде интересно на нашите зрители, защото мислите, въпросите ще бъдат споделени, смята Добрина Чешмеджиева, водещ на "Избори 2021: Очакването".

Нов софтуер специално създаден за БНТ ще визуализира резултатите от вота. А обществената телевизия отново залага на социологическите агенции "Алфа Рисърч" и "Галъп".

Това са едни избори, които пораждат изключително много въпроси и са от изборите, за които можем да кажем, че нищо не е решено, докато всичко не бъде решено. Затова работата на социолозите особено в тази изборна вечер ми се струва изключително важна, смята Аделина Радева, водещ на "Избори 2021: Очакването" и "Избори 2021: Развръзката".

Първите реакции на политическите лидери, както и най-добрите анализатори, политолози, социолози и журналисти очаквайте в ефира на БНТ.

Зрителите ни познават. Те знаят отдавна, че ние ще направим всичко възможно да се информират първи и да научат най-интересните анализи. Ние ще опитаме за пореден път да изградим сюжет в тази изборна вечер, за да разберат хората, не само новините, но и какво точно се променя в тези така странни избори по време на пандемия, обясни Бойко Василев, водещ на "Избори 2021: Развръзката".

Събитията от 52 точки у нас и в чужбина през целия ден ще следят репортерите на "По света и у нас".

В деня на вота изборът е само един - БНТ. Изберете важното - в телевизионния ефир и на нашия сайт BNTNEWS.BG.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизвикателството машинен вот
Предизвикателството машинен вот
Гърция остава затворена за граждани на трети страни до 19 април
Гърция остава затворена за граждани на трети страни до 19 април