НОВИНИ

Гледат мярката на нападателя на Митко от Пловдив

гледат мярката нападателя митко пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 02.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Пловдив заседава по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" на Ивайло Пенов, който преди дни удари продавача на чорапи Митко в Пловдив.

Пенов, който има заведение в квартал "Капана", е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и е задържан от събота вечер с полицейско разпореждане.

По-рано днес от прокуратурата обявиха, че Пенов е извършил нападението над Митко в рамките на изпитателния срок, който е имал по предходна условна присъда.

Пребиха Митко Чорапа - талисмана на "Капана" в Пловдив

Преди заседанието на съда Светлана Калпакчиева, адвокат на Пенов, заяви, че тепърва ще се запознава какви са предходните му прояви, заради които е осъждан. Но сегашното му задържане нарече безпрецедентен процесуален акт.

Тя допълни, че нейният подзащитен не се е укривал, а е съдействал на разследването.

Преди да влезе в съдебната зала Ивайло Пенов отказа коментар.

Припомняме, че случаят с насилието върху продавача на чорапи Митко предизвика широк обществен отзвук и бойкот на заведението на агресивния мъж в "Капана".

Оказа се, че преди седмица срещу Ивайло Пенов има заведена още една жалба за проявена агресия от служителки на общинската фирма "Чистота".

В съдебните документи Ивайло Пенов фигурира с фамилията Дадански. По непотвърдена информация наскоро той е сключил граждански брак и е приел фамилията на съпругата си. Все още от прокуратурата не коментират дали промяната в имената е затруднила разследващите да стигнат до ресторантьора с мотива, че това е лична информация.

Автор и снимки: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сменен е директорът на "Гранична полиция“
Сменен е директорът на "Гранична полиция“
Протест срещу Гешев влезе в Съдебната палата, демонстранти стоят пред кабинета му
Протест срещу Гешев влезе в Съдебната палата, демонстранти стоят пред кабинета му