НОВИНИ

Гол на Оярсабал изкачи Реал (Сосиедад) на четвъртото място в Ла Лига

гол оярсабал изкачи реал сосиедад четвъртото лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 08.01.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Сосиедад) прекъсна негативната си серия от над два месеца без победа в испанското първенство, надигравайки с минималното 1:0 гостуващия Селта в двубой от 20-ия кръг на Ла Лига.

Единственото попадение на "Сан Себастиан" реализира испанският национал Микел Оярсабал в 13-ата минута. Микел Мерино изведе Оярсабал зад отбраната на гостите, нападателят на Реал напредна към наказателното поле и стреля около точката за изпълнение на дузпа, вратарят Матиас Дитуро спаси, но при добавката Оярсабал реализира за 1:0.

След точно час игра баските получиха шанс да удвоят преднината си от дузпа, ала бранителят Аритц Елустондо се отчете с пропуск от бялата точка.

Въпреки това, съставът на Иманол Алгуасил удържа крехкия си аванс до края на срещата и се поздрави с първи успех от 7 ноември насам, когато в мач от 13-ия кръг на Ла Лига Реал победи като гост Осасуна с 2:0.

Победата позволи на Реал (Сосиедад) да натрупа актив от 33 точки и поне временно да заеме четвъртото място, изпреварвайки с точка шампиона Атлетико (Мадрид). Тимът на Селта е 13-ия с 20 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КПП-та в Алмати и Нур Султан, президентът Токаев разговаря с Путин
КПП-та в Алмати и Нур Султан, президентът Токаев разговаря с Путин
Тежка катастрофа между два автомобила в София
Тежка катастрофа между два автомобила в София