НОВИНИ

Гол на вратаря Проведел донесе точката на Лацио срещу Атлетико Мадрид на старта на Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:46, 20.09.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
гол вратаря проведел донесе точката лацио атлетико мадрид старта шампионската лига
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборите на Лацио и Атлетико Мадрид завършиха наравно 1:1 в драматичен сблъсък от откриващия кръг на груповата фаза в Шампионската лига, който се изигра на "Стадио Олимпико".

Мачът ще се запомни най-вече с изравнително попадение на "бианкочелестите", което отвъд добавеното време и бе дело на... вратаря Иван Проведел.

Преди това обаче водените от Диего Симеоне "дюшекчии" взеха преднина в 29-ата минута, когато удар на Пабло Бариос от дистанция рикошира в крака на бранител на домакините и влетя във вратата на Лацио.

След почивката отново рикошет можеше да доведе и до втори гол за испанския тим след изстрел на Алваро Мората, но за щастие на "орлите" този път топката се отклони от страничния стълб и излезе в ъглов удар.

На другия край на терена Лацио също търсеше усилено изравнителното попадение, но дълго време стражът на гостите Ян Облак правеше необходимото, за да съхрани вратата си суха.

Така се стигна до 5-ата минута на допълнителното време, когато Луис Алберто центрира в наказателното поле на "рохибланкос", а там включилият се в атака вратар на домакините Иван Проведел изпревари своя колега Облак и с глава реализира за крайното 1:1, хвърляйки в екстаз хората по трибуните на "Стадио Олимпико".

В другия двубой от групата нидерландският шампион Фейенорд надигра с 2:0 у дома шотландския Селтик в повторение на финала в КЕШ от сезон 1969/70. Точни за клуба от Ротердам бяха Калвин Стенгс в добавеното време на първата част с удар от пряк свободен удар и Алиреза Джаханбаш в 76-ата минута. Любопитни моменти не липсваха и на "Де Куип", като "детелините" завършиха мача с 9 души след изгонването на Густав Лагербак и Один Холм след почивката, а междувременно вратарят на гостите Джо Харт отрази и дузпа през второто полувреме.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битовите потребители не са подготвени за свободния пазар на ток, заяви Иван Хиновски
Битовите потребители не са подготвени за свободния пазар на ток, заяви Иван Хиновски
Как държавата може да подпомогне селскостопанския сектор - коментират производители
Как държавата може да подпомогне селскостопанския сектор - коментират производители