НОВИНИ

Гол от дузпа на Депай изкачи Барселона на 3-то място в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:30, 06.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
гол дузпа депай изкачи барселона лига
Слушай новината

Отборът на Барселона спечели трудно с 2:1 при визитата си на Елче, а в герой за "каталунците" се превърна Мемфис Депай, чийто гол от дузпа в 84-ата минута осигури на тима трите точки и място в топ 3 за първи път от откриващия кръг на сезон 2021/22 на Ла Лига.

С успеха Барса изпревари тима на Бетис, като "зелено-белите" са с 46 точки срещу 48 за "блаугранас" след 27 кръга. Елче пък остава на 14-та позиция на пет пункта над опасната зона.

Футболистите на Шави трябваше да правят пълен обрат, за да стигнат до победата, тъй като в края на първата част Фидел бе дал аванс на домакините от Елче.

След точно час игра обаче Барселона стигна до изравнителен гол чрез Феран Торес, който беше точен след подаване на Жорди Алба.

Равенството се запази до 81-ата минута, когато опитният Антонио Бараган игра с ръка в собственото си наказателно поле и след преглед на ситуацията с ВАР гостите получиха прави да изпълнят дузпа.

Зад топката застана Мемфис Депай и нидерландецът не сбърка, за да оформи пълния обрат за гостите, носейки им 13-и успех от началото на сезона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди са задържаните на антивоенните протести в Русия
Хиляди са задържаните на антивоенните протести в Русия
Цветлин Йовчев: Докато Путин е на власт ще има заплаха за западния свят
Цветлин Йовчев: Докато Путин е на власт ще има заплаха за западния свят