НОВИНИ

Гол от дузпа на Имобиле донесе минимален успех на Лацио в първия дуел с Байерн Мюнхен

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 14.02.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
гол дузпа имобиле донесе минимален успех лацио първия дуел байерн мюнхен
Слушай новината

Отборът на Лацио победи с минималното 1:0 у дома Байерн Мюнхен в първия сблъсък между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига.

На "Стадио Олимпико" в Рим двубоят стартира с натиск на гостите, които през първото полувреме създадоха няколко интересни ситуации пред противноковата врата, но Хари Кейн и Джамал Мусиала стреляха неточно от изгодни позиции.

Втората част обаче започна по-добре за "бианкочелестите" и още в 48-ата минута Густав Исаксен получи чудесно подаване от свой съотборник, но не успя да преодолее Мануел Нойер, чиято намеса запази нулевото равенство.

Така се стигна до 66-ата минута, когато пробив на Чиро Имобиле завърши с подаване към Исаксен, който стреля неточно, но в същото време срещу датчанина бе извършено и грубо нарушение в наказателното поле. Френският арбитър Франсоа Льотесие не се поколеба да посочи бялата точка, а освен това показа и директен червен картон на своя сънародник Дайот Упамекано за влизането му в краката на противниковия футболист. В крайна сметка "баварците" останаха с 10 души, а Имобиле реализира дузпата, давайки аванс на своя тим.

До края на срещата римските "орли" можеха дори да стигнат и до по-изразителен успех, но пропуснаха да накажат за втори път шампиона на Германия.

По този начин Лацио ще пътува с гол аванс за реванша на "Алианц Арена" на 5 март (вторник), а ако футболистите на Маурицио Сари удържат преднината си в Германия, то те ще се класират за четвъртфиналите в Шампионската лига за пръв път след сезон 1999/20.

За Байерн Мюнхен тази загуба пък е вторият пореден негативен резултат в рамките на няколко дни след поражението с 0:3 от Байер Леверкузен в Бундеслигата миналия уикенд. Днешното представяне на тима по всяка вероятност отново ще засили спекулациите за бъдещето на треньора Томас Тухел, за когото все по-усилено се говори, че няма дори да завърши кампанията начело на отбора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ пречупи Реал Сосиедад с две попадения след почивката и взе добър аванс преди реванша
ПСЖ пречупи Реал Сосиедад с две попадения след почивката и взе добър аванс преди реванша
Ига Швьонтек удължи победната си серия в Доха
Ига Швьонтек удължи победната си серия в Доха