НОВИНИ

Гол в последните секунди спаси Реал (Мадрид) от загуба срещу Елче

гол последните секунди спаси реал мадрид загуба елче
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 23.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) завърши наравно 2:2 с Елче в двубой от 22-ия кръг на испанската Ла Лига.

Домакините имаха възможността първи да открият резултата на "Сантиаго Бернабеу", след като в 33-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа заради нарушение на Паласиос срещу Винисиус в пеналтерията на гостите. Зад топката застана Карим Бензема, който не успя да намери очертанията на вратата.

Противно на очакваното, Елче поведе в резултата в 35-ата минута с първия си точен изстрел към вратата на Тибо Куртоа. Лукас Бойе засече с глава хубаво центриране на Фидел в наказателното поле на "белите" и реализира за 1:0.

Четвърт час преди края на срещата съставът на Хосе Ортега отбеляза втори гол. Голмайсторът Бойе се превърна в асистент на Пере Мия, който с изстрел по диагонала прати топката в долния десен ъгъл на Куртоа за 2:0.

Мия се превърна в антигерой за Елче в 82-ата минута, когато игра с ръка в собственото си наказателно поле и след проверка с ВАР главният рефер Рикардо Де Бургос отново посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Лука Модрич, който закова топката в десния ъгъл на вратата, пазена от Едгар Бадия.

В добавеното време на срещата бранителят Милитао се превърна в неочакван герой за Кралския клуб, реализирайки с глава за 2:2 след поредно хубаво центриране на Винисиус.

По този начин Реал възстанови преднината си от четири точки пред втория Севиля, докато Елче заема 15-та позиция в класирането с актив от 23 точки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масов протест срещу ковид мерките в Брюксел прерасна в безредици
Масов протест срещу ковид мерките в Брюксел прерасна в безредици
"Пирогов" благодари на кръводарителите, които се отзоваха на призива на болницата
"Пирогов" благодари на кръводарителите, които се отзоваха на призива на болницата