НОВИНИ

Голдън Стейт намали пасива си срещу ЛА Лейкърс, Никс също удължиха серията срещу Маями

bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 11.05.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Все още действащият шампион в НБА Голдън Стейт Уориъс намали изоставането си в серията от полуфиналите на Западната конференция срещу ЛА Лейкърс, след като спечели мач №5 помежду им със 121:106 като домакин.

След успеха на Уориърс резултатът в серията вече е 3-2 победи в полза на "езерняците", като ЛеБрон Джеймс и компания остават само на крачка от това да затворят серията.

Рано тази сутрин българско време в Сан Франциско домакините от Голдън Стейт изковаха победата в заключителните минути на втората четвърт и в началото на третата, когато в един момент момчетата на Стив Кър съумяха да отворят разлика от 18 точки спрямо своя съперник и въпреки че гостите от ЛА Лейкърс направиха опит да се върнат в битката крайният успех бе за Стеф Къри и неговите съотборници.

Именно Къри стана най-резултатен за своя тим с 27 точки и 8 асистенции, а Андрю Уигинс добави 25 точки, 7 борби и 5 асистенции. Дреймънд Грийн пък допринесе за успеха с "дабъл-дабъл" - 20 точки и 10 борби.

За "езерняците" ЛеБрон Джеймс вкара 25 точки и прибави 9 борби, докато Антъни Дейвис приключи с 23 пункта и 9 борби, но напусна двубоя преждевременно заради травма на главата, получена при удар със съперник, като все още не е ясно дали центърът ще бъде готов за следващия мач от серията.

Мач №6 от сблъсъка между ЛА Лейкърс и Голдън Стейт в Лос Анджелис ще бъде рано сутринта в събота българско време (13 май) от 05.00 часа.

Междувременно, съставът на Ню Йорк Никс също намали пасива си срещу Маями Хийт, побеждавайки в петия мач от серията със 112:103 у дома. По този начин Никс вече изостават с 2-3 успеха в сблъсъка от полуфиналите на Източната конференция.

Джейлън Брънсън вкара 38 точки за победителите за пълни 48 минути на паркета, а Ар Джей Барет и Джулиус Рандъл добавиха съответно по 26 и 24,

За "горещите" Джими Бътлър се отчете с 19 пункта в актива си, а Бам Адебайо приключи с 18.

Серията продължава с мач в Маями в събота (13 май) рано сутринта българско време, като Хийт се нуждаят от само още една победа, за да да станат едва втория №8 в схемата, който достига до финалите на конференцията. Ню Йорк Никс пък преследват своя първи финал в Източната конференция през този век.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС пред Мария Габриел: На България ѝ отива да има жена премиер
ДПС пред Мария Габриел: На България ѝ отива да има жена премиер
Емили Тротинетката излиза от ареста срещу гаранция от 1500 лева
Емили Тротинетката излиза от ареста срещу гаранция от 1500 лева