НОВИНИ

Големите съперници ЦСКА и Левски са готови за дерби

Левски ЦСКА
Снимка: БГНЕС, архив
bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 17.04.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Левски и ЦСКА излизат днес един срещу друг в двубой от шампионския плейоф на българското футболно първенство. И двата тима бяха разтърсени от сътресения в последната седмица, което прави изхода от дербито още по-непредсказуем.

Мачът от 27-ия кръг на Първа лига е на Националния стадион „Васил Левски“ от 17.00 часа.

ЦСКА ще бъде ръководен от Алан Пардю, след като Стойчо Младенов подаде оставка след победата с 2:0 срещу Славия за Купата на България.

В Левски Станимир Стоилов също обяви, че иска да напусне българския футбол, но все пак остана начело на „сините“, заради феновете, тъй като битката за оцеляването на отбора все още не е приключила. Той отправи критики към ръководството на клуба след победата с 3:2 срещу Лудогорец за Купата на България. Станимир Стоилов обаче няма да води отбора си, тъй като получи наказание след двубоя с шампионите. Тимът ще бъде ръководен от треньорската зона от Цанко Цветанов.

"Имам достатъчно доверие и опитен щаб в лицето на Цанко Цветанов. Ние сме минали през толкова битки, така че в това отношение нямам никакви притеснения. Алан Пардю е с огромен опит във Висшата лига, така че не можем да имаме никакво преимущество с такива колоси в треньорството. Човек, който е достатъчно време в България, наблюдавал е много мачове на ЦСКА", сподели Мъри Стоилов преди мача с "червените".

И двата тима имат кадрови проблеми, като "червените" са без своя капитан Юрген Матай, а Томас Лам е под въпрос заради контузия.

Левски няма да може да разчита на един от основните си играчи в защита Хосе Кордоба, който получи червен картон срещу "орлите", но капитанът на тима Николай Михайлов ще се завърне в игра след контузия. Централният халф Георги Миланов ще бъде под въпрос до последно заради лека травма.

"Треньорът на Левски свърши много добра работа, те са в добра позиция, имат енергия и добро усещане. Мачът ще е труден за нас. Не мисля, че това, че треньорът им ще е на трибуните, ще им се отрази негативно, като изключим, че няма да може да им даде наставления на почивката. Играем с Левски, не мисля, че те имат нужда от мотивационна реч. Ако те не знаят какво означава този мач, то значи имам проблем", каза Алан Пардю.

За последно "сините" са печелили дербито през февруари 2019 година.

Главен съдия ще бъде Георги Кабаков. 36-годишният рефер ще има за помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а за четвърти съдия е назначен Георги Давидов. Видео асистент арбитър (ВАР) на срещата е Георги Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как католиците в Раковски празнуват днешния празник
Как католиците в Раковски празнуват днешния празник
Празнуваме Цветница!
Празнуваме Цветница!