НОВИНИ

Голове на Мбапе вдъхновиха ПСЖ за обрат срещу Сент Етиен

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:41, 27.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
голове мбапе вдъхновиха псж обрат сент етиен
Слушай новината

Съставът на ПСЖ осъществи пълен обрат срещу Сент Етиен, за да стигне до крайния успех с 3:1 на своя "Парк Де Пренс" в среща от 26-ия кръг на френската Лига 1.

Двубоят започна трудно за домакините, които се оказа догонващи в 16-та минута, когато Данило допусна груба грешка, позволявайки топката да му бъде отнета в опасна близост до неговото наказателно поле, а за Денис Буанга не остана нищо друго освен да открие резултата с прецизен удар в долния десен ъгъл.

Преднината на гостите се задържа до 42-ата минута, когато Лионел Меси изведе Килиан Мбапе зад отбраната на Сент Етиен и макар френският национал да не отправи най-добрия си изстрел, лошата намеса на вратаря допринесе затова кълбото да се озове в мрежата на "зелените" за 1:1.

Отново комбинацията Меси-Мбапе пък допринесе за оформянето на пълния обрат в срещата в 47-ата минута, като този път френския нападател беше точен с хубав диагонален удар, който не остави шансове на стража на гостите.

Само пет минути по-късно Мбапе влезе в ролята на асистент, подавайки на Данило, който с глава се реабилитира за грешката си по-рано в двубоя и оформи крайното 3:1.

В класирането отборът на Маурисио Почетино продължава да бъде убедителен лидер, като парижани са с актив от 62 точки и имат 16 повече от най-близкия си преследвач Ница. Сент Етиен пък остава в битката за оцеляване, тъй като "зелените" са на 16-та позиция с 21 пункта само на един пред зоната на изпадащите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е филтрирала над 45 000 IP-адреса, от които са извършвани опити за зловредна намеса у нас
България е филтрирала над 45 000 IP-адреса, от които са извършвани опити за зловредна намеса у нас
Надал вдигна титлата в Акапулко и постави любопитен рекорд в турнира
Надал вдигна титлата в Акапулко и постави любопитен рекорд в турнира