НОВИНИ

Гръцките власти ще настаняват в хотел хората от изгорели жилища при пожара край Атина

гръцките власти настаняват хотел хората изгорели жилища пожара атина
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:52, 16.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Властите в община Пендели край гръцката столица Атина, която беше засегната от голям пожар, започнал на 12 август, организират настаняването на жителите на негодните за обитаване жилища в хотел, съобщи държавната телевизия ЕРТ.

За тях е определен близкият хотел "Акропол", който се намира в района и ще позволи те да останат в близост до къщите и града си. Увеличени са и полицейските патрули в зоната, след като бяха регистрирани случаи на мародерство. В района е изпратен и медицински екип, както и специалисти по психично здраве, които ще окажат психологическа подкрепа на пострадалите.

От сряда екипи на Главната дирекция за възстановяване на последиците от природни бедствия са на терен и извършват оценка на щетите по сградния фонд в засегнатите от пожари райони около гръцката столица.

Според събраните до момента данни пожарите, започнали на 11 август в северната и източната част на Атика, са оставили 78 постройки, които са обявени за негодни за обитаване. От тях 34 са обявени за подлежащи на събаряне, а 44 се нуждаят от ремонт.

Пожарите край Атина през последните дни доведоха до една жертва и до евакуацията на хиляди хора. През последните 8 години при пожари Атика е изгубила една трета от горите си, пише "Катимерини".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Токов удар уби работник на новострояща се сграда в Бургас
Токов удар уби работник на новострояща се сграда в Бургас