НОВИНИ

Гръцките власти възстановиха издаването на QR кодове за туристи

bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 15.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Гръцките власти възстановиха системата за подаване на електронни формуляри, която генерира необходимия QR-код, задължителен за всички туристи, тръгнали към южната ни съседка.

От днес влиза в сила и изискването всички пътуващи да представят отрицателен резултат от направен PCR-тест до 72 часа преди влизането в страната и преведен на английски език.

Колони от чакащи автомобили тук на граничните трасета, днес не се образуваха, въпреки проверките, които извършваха гръцките гранични власти на всеки турист за наличие на отрицателен PSR-тест и QR-код.

50% по-малко туристи пътуват към Гърция сега в сравнение с миналата година по това време, заради въведените мерки. Това показват данни на Института за анализ и оценка на туризма. От там обясниха, че се очаква с изискването за преминаване и с отрицателен тест за коронавирус, броят на отказалите се българи да почиват в гръцките курорти ще се увеличи.

През пункта "Кулата-Промахон" пътуващите минаваха днес бързо към южната съседка, колони от чакащи автомобили не се образуваха. Гръцките здравни власти продължават на случаен принцип да тестват туристи. Имаше хора, които бяха върнати, защото нямаха направен PCR-тест, въпреки че са представили документи за работа в Гърция. Повечето хора преминаха безпроблемно границата.

Автор: Добрина Грачанлиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращ всеки ден ще подарява цветя на полицайките
Протестиращ всеки ден ще подарява цветя на полицайките
Протестиращи след поисканите от премиера оставки: Искаме оставката на цялото правителство
Протестиращи след поисканите от премиера оставки: Искаме оставката на цялото правителство