НОВИНИ

Григор даде сет, но се справи с борбения Гаске

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:15, 02.11.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
григор даде сет справи борбения гаске
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно участието си на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Париж, след като в първия кръг елиминира опитния Ришар Гаске.

В началото на двубоя изглеждаше, че хасковлията няма да има проблеми срещу 35-годишния французин, но в края на втория сет Гаске напомни за най-добрите си дни, което усложни задачата на Григор.

В крайна сметка загубената втора част не се отрази негативно на българина, който след 6:1, 4:6, 6:2 продължава към следващия етап на надпреварата.

За първата ни ракета това е четвърти пореден успех срещу Гаске, но въпреки това французинът продължава да води в преките им двубои с 5-4.

В първия сет Димитров беше неудържим, реализирайки два пробива по пътя му към успеха с 6:1 за 28 минути игра в зала „Берси“.

Втората част отново започна с изразено предимство за Григор, но този път опитният Гаске не допусна да бъде пробит. Постепенно французинът заигра по-агресивно и това най-накрая му донесе успех в десетия гейм, когато той спечели подаването на първата ни ракета, а с това и сета с 6:4.

За наша радост, устремът на местния любимец бе бързо спрян от Григор, който поведе с пробив още в началото на третата решителна част. В седмия гейм хасковлията се възползва от серия от неточности на своя опонент, за да стигне до втори брейк и аванс от 5:2. Сервирайки за победата, българинът навакса изоставане от 15-30 и след час и 47 минути игра си осигури място във втория кръг.

Следващият съперник на Димитров ще бъде бившият шампион в турнира Карен Хачанов, който по-рано днес се справи с шведа Микаел Имер.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Денят започва" на 3 ноември: Как се справя здравната система с COVID кризата?
"Денят започва" на 3 ноември: Как се справя здравната система с COVID кризата?
Гърция регистрира рекорден брой от 6700 нови случая на COVID-19
Гърция регистрира рекорден брой от 6700 нови случая на COVID-19