НОВИНИ

Григор Димитров: Бяха дълги две седмици, благодарен съм

Григор Димитров отстъпи с 0:2 сета във финала на турнира в Маями пред Яник Синер, но въпреки това има с какво да се гордее. От днес българинът ще се завърне в топ 10 на ранглистата, където ще заема 9 място.

григор димитров изиграх страхотен мач съм щастлив завърших два сета
bnt avatar logo
от БНТ
00:26, 01.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров отстъпи с 0:2 сета във финала на турнира в Маями пред Яник Синер, но въпреки това има с какво да се гордее.

От днес българинът ще се завърне в топ 10 на ранглистата, където ще заема 9 място. Освен това за първи път в кариерата си Димитров стигна до финал в Маями, където по пътя си победи последователно топ играчи като Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев. На финала срещу Синер обаче Димитров нямаше сили за нов подвиг.

„Преди всичко - поздравления за Яник (Синер) и неговия отбор. Това беше невероятно начало на година. Невероятен тенис. Поздравления. Днес нямаше как да се противопоставя, но искам да се насладя на момента, защото този турнир беше труден за мен през годините, но най-накрая се справих добре“, сподели Григор Димитров по време на церемонията по награждаването на двамата финалисти.

„Ето ни тук още една година. Макар да не съм победител, днес се чувствам като спечелил мача заради подкрепата на публиката. Бяха дълги 2 седмици, но аз съм благодарен. Ние също сме победители днес, аз и моя отбор, надявам се догодина да направим следващата крачка“, каза още Димитров.

За Григор Димитров предстои кратка почивка, след която той ще се включи в „домашния“ турнир на клей в Монте Карло, който отново е от категория Мастърс 1000. Надпреварата в Княжеството започва в неделя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно топло и в първия ден от април
Необичайно топло и в първия ден от април
ПСК Черно море спечели титлите на държавното отборно първенство по плуване
ПСК Черно море спечели титлите на държавното отборно първенство по плуване