НОВИНИ

Григор Димитров даде отпор на Алкарас, но отново не успя да вземе сет

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:20, 23.06.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
григор димитров даде отпор алкарас отново успя вземе сет
Снимка: БТА
Слушай новината

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна в четвъртфиналите на турнира от сериите АТР 500 на трева в Куинс след загуба в два сета от Карлос Алкарас.

Българинът, който започна участието си в надпреварата още от квалификациите показа на моменти много добра игра и в големи периоди от срещата дори бе равностоен на световния №2, но в крайна сметка отново не успя да спечели сет срещу него и отстъпи с 4:6, 4:6 за малко повече от час и половина игра.

Мачът започна трудно за Гришо, който допусна да бъде пробит още в първия гейм, губейки четири поредни точки, след като бе повел с 40:15. До края на частта Димитров намери ритъма си, но въпреки това Алкарас съхрани аванса и затвори сета с 6:4 в своя полза.

Вторият обаче стартира далеч по-позитивно за най-добрия ни тенисист, който поведе с 3:0. Последва спад в играта му, който позволи на Карлос да изравни и дори да пробие за аванс от 4:3. Димитров все пак намери сили отново да стигне до равенството при 4:4, но за съжаление, впоследствие изигра слаб гейм и допусна нов пробив, което означаваше и аванс от 5:4 за испанеца. Сервирайки за мача, поставеният под №1 нямаше трудности и така се класира за своя първи полуфинал в Куинс.

В спор за място на финала Карлос Алкарас ще играе срещу Себастиан Корда, който по-рано днес елиминира британеца Камерън Нори в два сета.

Григор Димитров пък напуска Куинс след серия от четири поредни победи, която бе спряна чак от Алкарас в четвъртфиналите. Така, първата ни ракета вече гледа към третия за годината турнир от Големия шлем - Уимбълдън, който стартира на 3 юли.

По план българинът трябваше да играе и на АТР 250 надпреварата в Ийстборн идната седмица, но е оттеглил заявката си след добрата седмица в Куинс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди изборите в Гърция - очаква се самостоятелен кабинет на "Нова демокрация"
Преди изборите в Гърция - очаква се самостоятелен кабинет на "Нова демокрация"
Нидерландия спира добива от газовото поле Грьонинген през октомври
Нидерландия спира добива от газовото поле Грьонинген през октомври