НОВИНИ

Григор Димитров е на полуфинал в Мелбърн след нов маратонски мач

григор димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:53, 07.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите АТП 250 в Мелбърн, след като победи нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6-7(5), 6-0, 7-5. В първия си мач в надпреварата, която е подгряваща за Откритото първенство на Австралия, Димитров навакса сет изоставане, за да надвие аржентинеца Факундо Банис след близо три часа игра, а днес българският тенисист отново стигна до труден успех след маратонски двубой.

В първия сет на Род Лейвър Арина двамата си размениха по един пробив, преди да влязат в тайбрек, който бе равностоен, но при резултат 5-5 Ван де Зандсхулп спечели две поредни точки и поведе в резултата. Григор отговори подобаващо във втората част, в която не даде нито един гейм на съперника си. В решаващия трети сет нидерландецът проби и дръпна с 5-2, като при 5-3 имаше два поредни мачбола на собствен сервис, но Димитров показа характер и класа, за да спечели две дълги разигравания (12 и 14 удара) и да върне пробива, след което при 5-5 надделя в маратонски гейм, минал през 9 равенства, преди да затвори мача на собствен сервис след два часа и 45 минути игра.

За място на финала утре Димитров ще се изправи срещу квалификанта от САЩ Максим Креси, който надви испанеца Хауме Мунар със 7-6(3), 6-4. Това ще бъде първи двубой между Гришо и 112-ия в света Креси. В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят испанецът Рафаел Надал и Емил Руусувуори (Финландия).

Аустрелиън Оупън започва на 17 януари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът окончателно уважи иск на КПКОНПИ срещу Сумиста от „Наглите“
Съдът окончателно уважи иск на КПКОНПИ срещу Сумиста от „Наглите“
Как се къпе булка на Ивановден?
Как се къпе булка на Ивановден?