НОВИНИ

Григор Димитров излиза срещу световния номер 2 тази вечер

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:29, 13.10.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 2 Данийл Медведев в мач от осминафиналите на Мастърса в Индиан Уелс тази вечер около 22.30 часа българско време. Това стана ясно след публикуването на програмата за сряда.

Двубоят между водача в схемата Медведев и Димитров, който е 23-и поставен, е насрочен за втори не Централния корт в Индиан Уелс, където играта започва в 21.00 часа с мача Диего Шварцман - Каспер Рууд.

Димитров се класира за първия си 1/8-финал на Индиан Уелс, след като преди това бе достигал четири пъти до третия кръг на надпреварата. Българският тенисист и Медведев имат четири мача помежду си, като руснакът води с 3-1 в преките сблъсъци.

Григор спечели първия двубой между двамата на Куинс през 2017, но оттам насетне отстъпи във Вашингтон през 2017, на полуфиналите на Ю Ес Оупън през 2019 и в Синсинати по-рано тази година.

Победителят от двойката Димитров – Медведев ще играе със спечелилия сблъсъка между Аслан Карацев и Хуберт Хуркач на четвъртфиналите в калифорнийската пустиня.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецпрокуратурата проверява казуса с гражданството на Кирил Петков
Спецпрокуратурата проверява казуса с гражданството на Кирил Петков
Мъж е предаден на съд за отглеждане на коноп в София
Мъж е предаден на съд за отглеждане на коноп в София