НОВИНИ

Григор Димитров излиза за място на 1/8-финалите в Париж днес по обяд

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:16, 03.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
григор димитров излиза финалите париж обяд
Слушай новината

Първата ни ракета Григор Димитров днес отново ще излезе на централния корт в зала "Берси" в преследване на място на 1/8-финалите на последния за годината турнир от сериите АТР Мастърс 1000.

Вчера Григор преодоля първото си препятствие в Париж, налагайки се в три сет над опитния французин Ришар Гаске.

Днес обаче негов съперник ще бъде сребърният медалист от Олимпийските игри в Токио Карен Хачанов, като двубоят помежду им се очаква да започне не преди 13.30 часа българско време.

Измежду двамата определено Димитров е този, който се намира в по-добра моментна форма, но руснакът е бивш шампион в турнира от 2018 година и никога не бива да бъде подценяван.

Любопитна подробност е, че двамата в момента се намират един след друг в световната ранглиста - Григор е на 30-то място, а Хачанов заема 31-во. Този факт още повече предразполага към това да наблюдаваме оспорвана битка днес.

Димитров и Хачанов вече са срещали веднъж, като това се случи през миналата година на турнира от сериите АТР 500 във Виена. Тогава българинът спечели двубоя със 7:6(6), 6:3.

Ако първата ни ракета отново се справи с Карен, то във фазата на 1/8-финалите го очаква мач срещу световния №4 Александър Зверев или Душан Лайович.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боян Расате все още е в ареста
Боян Расате все още е в ареста
Кирил Десподов: Трябва да си вярваме повече
Кирил Десподов: Трябва да си вярваме повече