НОВИНИ

Григор Димитров изведе тима на Европа напред в резултата за "Лейвър Къп" след впечатляващ обрат

Десетият в световната ранглиста българин записа победа над играещия за тима на света Алехандро Табило след два тайбрека.

григор димитров изведе тима европа напред резултата лейвър къп впечатляващ обрат
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
22:46, 20.09.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров донесе преднина на европейския отбор на тенис турнира “Лейвър Къп” в Берлин. Бъларинът се наложи над чилиеца Алехандро Табило със 7:6 (4), 7:6(2) в оспорван двубой, продължил 2 часа и 17 минути.

Първият сет премина без пробиви и се реши в тайбрек, който Димитров затвори със 7:4 след непредизвикана грешка от ракетата на 22-ия в света Табило.

Десетият в световната ранглиста българин успя да направи невероятен обрат във втория сет.

Табило проби за 2:1, а малко по-късно и за 4:1. Димитров върна единия пробив за 3:5, а после взе подаването си за 4:5. В десетия гейм с ретур уинър българинът спаси третия сетбол, а след това си извоюва и точка за пробив. С печеливш форхенд по правата върна и втория брейк и изравни за 5:5. Григор не успя да се възползва от шансовете си да излезе напред с пробив и се стигна до тайбрек, където бе категоричен и се наложи с 7:2.

"В първия сет наистина - четях много добре играта му. След това се опитах да бъда търпелив, да играя за всяка точка. И когато започнах да се връщам, се повиши моето самочувствие и моята увереност, че мога да направя обрат", коментира след мача българинът.

Той имаше проблеми на Откритото първенство на САЩ, което трябваше да напусне принудително заради травма. Днес в края на срещата също се видяха такива симптоми.

"Имах някои проблеми, болки по време на мача. Но мисля, че не е нищо сериозно. Важното е, че тялото ми издържа и продължих да играя добър тенис. Продължавам да бъда много развълнуван, ентусиазиран. Благодаря на публиката за подкрепата. Радвам се, че успях да дам точката на своя отбор", обясни Григор Димитров.

Благодарение на успеха му отборът на Европа повежда с 2-1 в общия резултат.

По-рано днес Франсиско Серундоло изведе световния тим напред с победа над Каспер Рууд, но след това Стефанос Циципас изравни с успех над Танаси Кокинакис.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ одобри възможна продажба на България на ракети "Джевелин"
САЩ одобри възможна продажба на България на ракети "Джевелин"
Стрелба и сбиване след спор за паркомясто в София
Стрелба и сбиване след спор за паркомясто в София