НОВИНИ

Григор Димитров: Наслаждавам се на живота си

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 15.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт

Българският тенисист Григор Димитров разкри, че се наслаждава на живота си, а самият той се намира във форма, което му позволява да печели мачовете си.

Ракета номер 1 на страната ни се класира за полуфиналите на Индиън Уелс, след както победи Хуберт Хуркач с 3-6, 6-4, 7-6 (2) след два часа и 40 минути здрава битка.

„Чувствам се различно. Правя опити да възвърна добрия си ритъм в тениса и в живота. Не изпитвам болка в момента, чувствам се добре. Знам, че тялото ми е на ниво, което ми дава голяма увереност. Именно това се отразявана играта ми“, сподели Григор Димитров след класирането си на полуфинала, давайки яснота, че се чувства щастлив.

Българинът ще спори с Камерън Нори за място на финала.

„Не съм изненадан да видя Камерън Нори на полуфиналите. Той играе отлично и направи много добри мачове. Камерън е опасен съперник. Няма да бъде лесен мач", каза Григор за предстоящия си двубой.

Българинът обаче разкри какво му помага да печели сега.

„Всеки ден, когато излизам тук на корта, знам защо съм тук, знам какво правя. В момента се опитвам да се наслаждавам на живота си всеки ден. Не съм обсебен от резултатите. След като свърша работата си опитвам да намеря начин да се разтоваря. Мисля, че това действа“, добави още българският тенисист.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Париж влиза в надпреварата за президент на Франция
Кметът на Париж влиза в надпреварата за президент на Франция
Аркади Шарков: Ниските нива на ваксинация водят до тежките случаи
Аркади Шарков: Ниските нива на ваксинация водят до тежките случаи