НОВИНИ

Григор Димитров не успя срещу Медведев в Ротердам

григор димитров успя медведев ротердам
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:36, 18.02.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров претърпя поражение от Даниил Медведев с 1:6, 2:6 на полуфиналите на тенис турнира от сериите АТП 500 в Ротердам. Българинът сервира в първия гейм, отрази брейкбол и поведе в резултата. След това обаче руснакът се откъсна напред с два пробива. Шестият гейм беше напът да се превърне в повратната точка на срещата за Григор, след като той видимо се радваше на най-силните си минути на корта. Безупречното сервиране на московчанина обаче за пореден път го измъкна от неблагоприятната ситуация и повел с 5:1, бившият номер едно нагледно обезкуражи Димитров, проби за трети път и затвори първия сет с 6:1.

След допуснатия ранен брейк във втората част Димитров се съвзе и успя да изравни за 2:2, като дори достигна до 40:0 при подаването на съперника. Медведев се измъкна от трудната ситуация с пет поредни точки и това сякаш отново обърна хода на срещата, като до края руснакът взе 12 от следващите 16 разигравания, за да стигне до петата си победа в седем мача срещу топракетата на България.

Димитров допусна 35 непредизвикани грешки срещу 19 на противника. Българинът заработи 180 точки за световната ранглиста, в която ще се изкачи с три места и от понеделник ще заема 25-а позиция.

С победата Медведев пък си осигури завръщане в топ 10. Той очаква на финала победителя от двубоя между Яник Синер (Италия) и представителя на домакините Талон Грийспоор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ: Русия е извършила престъпления срещу човечеството
САЩ: Русия е извършила престъпления срещу човечеството
ЦСКА сменя екипа си до края на сезона в памет на Петър Жеков
ЦСКА сменя екипа си до края на сезона в памет на Петър Жеков