НОВИНИ

Григор Димитров основа фондация за деца в неравностойно положение в България

григор димитров основа фондация деца неравностойно положение българия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:36, 16.12.2020
Чете се за: 00:55 мин.
По света
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е основал благотворителна фондация в България, която ще помага на деца в неравностойно положение. Това разкри самият той в интервю за Hello Monaco.

Григор Димитров: Винаги съм искал да се занимавам с благотворителност. Когато се контузих за първи път миналата година, се прибрах в България и бях с майка ми, и исках да посетя няколко места, за да видя как живеят децата. Особено в домовете за сираци, исках да видя как живеят те в някои региони. Гледката не бе приятна, беше тежко, беше трудно да видя как тези деца на практика нямат шанс в живота. Току-що основах своя собствена благотворителна организация - Фондация Григор Димитров, така че съм много щастлив. Базирана е в България. В миналото сме помагали на редица фондации там. Надявам се в бъдеще да можем да помогнем още повече, когато нещата се оправят.

В същото интервю Гришо разкрива и коя е най-ценната победа в кариерата му.

Григор Димитров: Миналата година на Ю Ес Оупън срещу Роджър. Да го победя на такъв турнира и то по такъв начин, това означаваше за мен повече от всичко. Разбира се, ценя и много други мои победи, но точно тази означаваше за мен нещо повече от една победа. Бих казал, че този мач е останал в съзнанието ми.

Григор споделя и какви планове има за живота след професионалния тенис.

Григор Димитров: Обичам да ходя на модни ревюта. Голям фен съм на архитектурата. Нещо голямо за мен е, че искам да помогна на подрастващите тенисисти, младото поколение, особено между 10 и 20 години, защото мисля, че това е най-важният период за един млад тенисист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се прави фотосесия при -20 градуса в Сибир
Как се прави фотосесия при -20 градуса в Сибир
683 млн. лв. са изплатени на над 54 700 земеделски производители
683 млн. лв. са изплатени на над 54 700 земеделски производители