НОВИНИ

Григор Димитров пропусна два мачбола и загуби сблъсъка с Холгер Руне в Монте Карло

Двубоят продължи над 3 часа и половина

Милен Костов
от Милен Костов
20:40, 11.04.2024
5194
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Григор Димитров загуби от Холгер Руне с 6:7 (9), 6:3, 6:7 (2) в осминафинален мач от тенис турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд от 5,95 милиона евро.

В началото на срещата и двамата демонстрираха отлична игра и печелеха сервис-геймовете си. В гейм №6 българинът имаше два брейкпойнта, от които не успя да се възползва. Веднага след това датчанинът осъществи пробив, който по-късно затвърди, за да поведе с 5:3. Димитров на свой ред спечели две свои подавания на нула, като междувременно върна пробива и поведе с 6:5, преди да се стигне до тайбрек.

В хода на тайбрека тенисистите трудно печелеха разиграванията, в които сервират. Играта бе изключително оспорвана, като главният съдия на няколко пъти слезе от стола си, за да лично се увери в съдийските решения. Холгер Руне не пропускаше възможностите си да обсъди дискусионните положения с рефера. Григор Димитров отрази три сетбола, преди на свой ред да пропусне да затвори сета. Руне стигна до нови два сетбола, като при втората си възможност спечели сета.

Вторият сет започна и завърши с пробив за Гришо, който бе достатъчен, за да изравни резултата в сетовете.

В третия решителен сет Григор Димитров имаше брейкпойнти в първите два сервис-гейма на опонента, но не успя да го пробие. След 3 часа и 17 минути игра хасковлията стигна до мачбол в последния сервис-гейм на датчанина, но той бе отразен от неговия противник. Гришо стигна до нов мачбол минути по-късно, но отново не успя да се възползва. 20-годишният тенисист успя да затвори гейма с шестия си геймбол, като отново изпрати мача в тайбрек.

Холгер Руне спечели първите четири разигравания в тайбрека, което му донесе сериозно предимство. Датчанинът сложи точка на спора с втория си мачбол.

20-годишният тенисист е финалист от миналата година. И за двамата тенисисти това бе втори мач за деня, след като доиграха 1/16-финалите си днес.

След този сблъсък и двамата имат по две победи в съперничеството си. Григор спечели финала в Бризбейн срещу датчанина в края на януари тази година след 7:6 (5), 6:4. Хасковлията има загуба на "Уимбълдън" миналото лято. Двамата не са играли на клей един срещу друг. Димитров допусна шеста загуба за годината и първа след трети решителен сет.

На четвъртфиналите датчанинът ще спори с Яник Синер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 11.04.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 11.04.2024 г., 20:50 ч.
НЗОК вече не заплаща изцяло иновативно лечение на късен Паркинсон
НЗОК вече не заплаща изцяло иновативно лечение на късен Паркинсон