НОВИНИ

Григор Димитров се бори, но отпадна на полуфиналите в Мелбърн

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 08.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от ATP 250 в Мелбърн, Австралия. Той отстъпи на американеца Максим Креси с 5:7, 6:7 (9) в мач, продължил малко повече от 2 часа.

Турнирът е подгряващ за Откритото първенство на Австралия по тенис, което стартира на 17 януари.

Максим Креси се класира за първия си финал от ATP, където ще се изправи срещу победителя от двойката Рафаел Надал - Емил Руусувуори.

Двамата тенисисти сервираха изключително стабилно в първата част на "Род Лейвър арена" и не се стигна до точка за пробив в първите 11 гейма. Тогава Димитров допусна пробив. Това се оказа решаващо за изхода сета - 5:7.

И в началото на втората част двамата с лекота успяха да печелят сервис подаванията си. Димитров стигна до първата си точка за пробив в мача при 4:4, но не успя да се възползва. При 5:5 Григор имаше четири възможности да пробие, но отново не успя. При 5:6 българският състезател взе подаването си, за да стигне до тайбрек.

В него българинът поведе с 6:3 точки, но пропусна и трите сетбола. След това Григор спаси три мачбола, но при четвъртата си възможност Максим Креси успя да затвори мача в своя полза.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сърбия демонстрираха в подкрепа на Новак Джокович
В Сърбия демонстрираха в подкрепа на Новак Джокович
САЩ нареди на свои служители да напуснат Казахстан
САЩ нареди на свои служители да напуснат Казахстан