НОВИНИ

Григор Димитров се бори, но преклони глава пред Зверев в Париж

григор димитров бори преклони глава зверев париж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 04.11.2021
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България Григор Димитров изигра много силен мач, но отстъпи пред олимпийския шампион Александър Зверев в 1/8-финалите на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Париж.

Златният медалист от игрите в Токио 2020 се наложи със 7:6 (4), 6:7 (3), 6:3 след близо 3-часова битка и се класира за 1/4-финалите в зала "Берси".

В първата част Димитров два пъти демонстрира характер и запази самообладание в критични ситуации. В третия гейм Григор изостана с 0:40 на свой сервис, но съумя да спечели следващите пет точки поред. След като все пак успя да пробие в седмия гейм, при 5:4 германецът сервираше за сета, но българският топтенисист успя да върне брейка и доведе частта до заслужен тайбрек.

В дългия гейм първата ни ракета не можа да задържи импулса, допусна два минипробива и изостана с 2:6 точки. Зверев пропусна първите два сетбола, допускайки двойна грешка при първия шанс на собствен сервис, но при третата възможност измъкна сета.

И във втората част Димитров продължи да играе много силно и пръв стигна до възможност за пробив - в деветия гейм. След като не се възползва, българинът отново се оказа опрян до стената в 12-ия гейм, когато изостана с 15:40 и се изправи пред два мачбола. И Григор пак показа завидно хладнокръвие, печелейки четири поредни разигравания.

Последвалият втори тайбрек започна по фантастичен начин за хасковлията, който реализира три минипробива и набързо поведе с 5:0 точки. Смяната на полетата дойде при 5:1, след като Зверев върна единия брейк, а от другата страна на мрежата Димитров стигна до 5 поредни сетбола при 6:1 и материализира третия, вкарвайки двубоя в решаващ сет.

Третият сет мина през няколко съдбоносни момента, в които при малко повече шанс развоят на двубоя можеше да отиде в обратната посока. Григор пропусна шест възможности за пробив - три във втория гейм и нови три, при това поредни в шестия. Това доведе до пропукване в подаването му в седмия гейм и той повече не успя да се върне в двубоя, въпреки че стигна до нов брейкбол още в следващото подаване на германеца.

В крайна сметка Зверев се възползва от психологическото си предимство и нанесе решаващ удар с втори пореден пробив в подаването на Димитров, реализирайки третия си мачбол след 2:46 ч. игра.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА отново се провали срещу Зоря (Луганск)
ЦСКА отново се провали срещу Зоря (Луганск)
Къде ще гласуват българите в Гърция?
Къде ще гласуват българите в Гърция?