НОВИНИ

Григор Димитров се изправя днес срещу Руусувуори в първия кръг на турнира в Куинс

григор димитров нидерландец втория кръг турнира куинс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 20.06.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ни ракета Григор Димитров започва днес участието си на силния тенис турнир от сериите ATP 500 на трева в Куинс Клъб. Съперник на нашия тенисист е финландецът Емил Руусувуори, а срещата е трета от програмата на Корт 1, като ще стартира не преди 17:30 часа българско време.

Програмата на корта започва с мач между френския ветеран Адриан Манарино и представителя на домакините Лиъм Броуди. Двамата ще стартират сблъсъка си в 14:30 часа наше време. След това един срещу друг ще се изправят шампионът от Щутгарт Франсис Тиафо и Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия.

Григор мина през квалификации, за да влезе в основната схема на турнира, който спечели през 2014 след успех над Фелисиано Лопес в три тайбрека. Той надви последователно Александър Вукич и Артур Риндеркнек. Руусувуори трябваше да играе на старта с шампиона от последните две издания Матео Беретини, но италианецът се оттегли поради контузия. Така на негово място в схемата влезе Димитров.

Българинът има един официален двубой срещу финландския си опонент. Той бе съвсем наскоро, когато двамата се изправиха един срещу друг на Ролан Гарос, където 32-годишният хасковлия записа чиста победа. При успех над Руусувуори, той ще играе с осмия поставен Франсиско Серундоло от Аржентина, който елиминира американеца Томи Пол в три сета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Законен ли е 111-метровият пилон в Рожен?
Законен ли е 111-метровият пилон в Рожен?
Как БНТ ще отрази Европейските игри в Краков-Малополска 2023
Как БНТ ще отрази Европейските игри в Краков-Малополска 2023