НОВИНИ

Григор Димитров се класира за втория кръг на Мастърс в Рим

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:23, 10.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Григор Димитров се класира за втория кръг на тенис турнира от сериите Мастърс в Рим. Първата ни ракета се справи в два сета със съпротивата на американеца Брендън Накашима.

Случката, която привлече най-сериозно внимание в първия ден на турнира, беше инцидент, в който беше въвлечен Денис Шаповалов. След едно разиграване канадецът не се съгласи с отсъждането на арбитрите и опита да покаже къде точно се е приземила топката, търсейки белега от нея от другата страна на корта в половината на противника си Лоренсо Сонего.

Шаповалов не само не беше прав в предположенията си за удара си, но и наруши правилата, прескачайки мрежата. Това означаваше наказание за него и една допълнителна точка за аржентинеца, което доведе до гейм в полза на Сонего. Това разгневи Шаповалов, който си позволи употребата на груб език и си навлече неодобрението на публиката във "Форо Италико".

В крайна сметка 13-тият в схемата все пак спечели двубоя в три сета и продължава напред. За удоволствие на местната публика Фабио Фонини отстрани един от специалистите на клей - Доминик Тийм, който предложи сериозна съпротива, но отстъпи с 4:6, 6:7.

За Фонини това беше първа победа на турнира в Рим от 2019 насам. 15-ият поставен Пабло Кареньо Буста се справи с наглед коварно препятствие по пътя към втория кръг - испанецът сломи лесно Федерико Делбонис - 6:3, 6:2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба "Архивите на едно престъпление" в София
Изложба "Архивите на едно престъпление" в София
Да се върнеш в Украйна с хуманитарна мисия - разказът на Мария Плачкова, която избяга от бомбите в Одеса
Да се върнеш в Украйна с хуманитарна мисия - разказът на Мария Плачкова, която избяга от бомбите в Одеса