НОВИНИ

Григор Димитров сломи Новак Джокович в шоу, изненадващ герой сложи точка на спора

Двамата тенисисти сътвориха спектакъл, в който не липсваха красиви отигравания и забавни моменти

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
22:00, 17.09.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
григор димитров сломи новак джокович шоу изненадващ герой сложи точка спора
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Григор Димитров постигна победа над Новак Джокович в демонстративния мач, който се проведе в "Арена София". Най-добрият български тенисист надделя над сърбина с 6:4, 2:6, 10:6.

Двамата сътвориха шоу, което завърши със супертайбрек, а през цялото време забавните моменти взимаха връх. Интересното в случая е, че не Григор записа последната точка в мача, а едно от момчетата, което подава топките. Красивите отигравания от двете страни също попаднаха под светлините на прожекторите. Освен това начало на спектакъла, който бе с благотворителна цел, бе дадено със специално светлинно шоу.

На трибуните в спорното съоръжение присъстваха доста звездни гости, сред които кметът на София Васил Терзиев, председателят на Българския олимпийски комитет в лицето на Стефка Костадинова, президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, бившият футболист Димитър Бербатов и старши треньорът на Левски Станислав Генчев.

Макар че не липсваха забавни моменти на старта, Ноле пръв стигна до пробив при 2:1. Хасковлията отговори на предизвикателството и върна пробива, а след това и двамата тенисисти вървяха ръка за ръка до 4:4, като красивите отигравания се превърнаха в запазена марка. Все пак Гришо спечели следващия гейм и впоследствие проби именития си съперник, за да затвори откриващия сет с 6:4.

Сърбинът продължи с шеговитото настроение и в началото на втората част. Българинът поведе с 2:1, но неговият съперник не пропусна да увеличи оборотите и проби българския тенисист на два пъти, а освен това бе безгрешен при подаванията си, за да изравни общия резултат.

снимки: БГНЕС

В шампионския тайбрек носителят на 24 титли от Големия шлем стартира ударно и поведе с 3:0 точки, с което даде да се разбере, че времето за закачки е свършило. Григор се отърси от мощния старт на своя съперник и сътвори обрат при 5:4. Той продължи с агресивните удари и взе комрофтен аванс от 3 точки. Димитров стигна до геймбол и отстъпи последната точка на едно от децата на корта, което затвори мача при 10:6.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха второ древно пристанище на Созопол (СНИМКИ)
Откриха второ древно пристанище на Созопол (СНИМКИ)
Ювентус се оказа прекалено силен за ПСВ Айндховен на старта в Шампионската лига
Ювентус се оказа прекалено силен за ПСВ Айндховен на старта в Шампионската лига