НОВИНИ

Григор Димитров срещу американец на старта в Индиън Уелс

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 09.03.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу Томи Пол в първия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ).

До този момент хасковлията и представителят на домакините са се срещали два пъти, като и в двата случая това е било на надпревари от Големия шлем през 2020 година. Балансът до момента е 1:1 успеха.

Томи Пол заема 39-а позиция в ранглистата.

Българинът достигна миналата година до полуфиналите в калифорнийската пустиня, където отпадна от бъдещия шампион Камерън Нори от Великобритания.

Двубоят се очаква да се проведе в четвъртък (10 март) вечерта. Програмата ще бъде публикувана от организаторите по-късно през деня.

При победа в първия кръг на Индиън Уелс Григор Димитров ще може да се изправи срещу световния номер 3 Александър Зверев (Германия), който почива в откриващия етап от надпреварата.

Номер 1 в схемата Данийл Медведев от Русия ще участва в надпреварата, след като на тенисистите от Русия и Беларус бе забранено да участват в отборни турнири, но не и в тези на сингъл. Той почива в първи кръг, а във втори чака Алексей Попирин от САЩ или квалификант.

Освен това Новак Джокович също фигурира в жребия. В същото време организаторите на турнира обясниха, че участието му е под въпрос, тъй като той няма разрешение за влизане в страната. Сърбинът не е ваксиниран срещу коронавируса, каквото е условието за турнира. Самият Новак Джокович обаче също не е оттеглил заявката си за надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече от половината жители на село Горно Краище заминават на работа в чужбина
Повече от половината жители на село Горно Краище заминават на работа в чужбина
Мобилен екип на Държавната агенция за бежанците приема документи в Бургас
Мобилен екип на Държавната агенция за бежанците приема документи в Бургас