НОВИНИ

Григор Димитров стартира срещу абсолютен дебютант на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:44, 26.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
григор димитров стартира абсолютен дебютант open
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу американеца Сам Рифис в първия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open.

Това стана ясно днес по време на церемонията по тегленето на жребия за основната схема при мъжете, която стартира в понеделник, 30 август.

Сам Рифис е на 22 години и за него това ще бъде дебют не просто в основната схема на US Open, а дебют въобще в турнирите на АТР. Американецът ще се включи в надпреварата с "уайлдкард".

Ако преодолее първото стъпало, Димитров ще играе във втория кръг срещу победителя от двубоя между Алексей Попирин и Раду Албот.

Първият поставен, който може да застане на пътя на Григор е №24 в схемата Даниел Евънс, който започва срещу Тиаго Монтейро.

Жребият прати хасковлията в една четвъртина с втория поставен Даниил Медведев, с когото Гришо игра само преди няколко дни на Мастърс турнира в Синсинати. В Ню Йорк пък двамата може да се срещнат в 1/8-финалите.

В тази половина на схемата е и №3 Стефанос Циципас, който ще играе в първия кръг срещу шампиона от 2012 година Анди Мъри в, може би, най-интригуващия мач на старта на US Open 2021.

Световният №1 Новак Джокович, който ще преследва своя календарен Голям шлем, ще има за съперник в първия кръг квалификант. Сърбинът не е играл от Олимпийските игри насам, когато загуби от Александър Зверев в 1/2-финалите, а в спора за бронза отстъпи и на Пабло Кареньо Буста.

Олимпийският шампион Зверев, поставен под №4, ще има коварно препятствие на старта в лицето на представителя на домакините Сам Куери.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават пенсиите с около 12,5% от октомври
Увеличават пенсиите с около 12,5% от октомври
Георги Ганев, ДБ: Подкрепихме и трите бюджета, няма опасност от плашещ дефицит
Георги Ганев, ДБ: Подкрепихме и трите бюджета, няма опасност от плашещ дефицит