НОВИНИ

Григор Димитров започна Australian Open с успех

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 18.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров започна с успех участието си на Откритото първенство на Австралия. За 11-и път в кариерата си той преодоля първия кръг на Australian Open.

Българинът победи 142-ия в световната ранглиста 20-годишен чех Ижи Лехецка с 3:1 сета (6:4, 4:6, 6:3, 7:5) за 2 часа и 48 минути игра.

В следващия кръг Григор Димитров ще се изправи срещу Беноа Пер (Франция).

20-годишният чех Лехечка победи Макс Пърсел, Майкъл Мо и Дмитри Попко в квалификациите, като така си осигури място в основната схема.

Първият сет не започна добре за Григор Димитров, който трябваше да спасява три точки за пробив, но успя да си вземе гейма след две грешки на противника.

В третия сет българският тенисист не остави съмнение, че е по-добрият и доминираше напълно, повеждайки с 3:0. Чехът върна един гейм, но Димитров продължи да диктува играта и затвори частта с 6:3.

В четвъртата част нямаше точки за пробив до 5-5. Григор Димитров заигра много добре в защита, а Лехичка допусна непредизвикани грешки в заключителната част, което позволи на българина да реализира пробив, а след това при втория си мачбол спечели срещата.

В същото време Виктория Томова загуби срещата си от първия кръг в основната схема. Българката отстъпи с 3-6, 3-6 на французойката Ализе Корне. Срещата продължи 1 час и 33 минути.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои булеварди ще обхваща първата "Зона 30" в София
Кои булеварди ще обхваща първата "Зона 30" в София
Янка Такева: Настояваме учениците в гимназиален етап да преминат към онлайн обучение
Янка Такева: Настояваме учениците в гимназиален етап да преминат към онлайн обучение