НОВИНИ

Григор пропусна два мачбола и загуби за трети път от Циципас тази година

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 11.05.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим с награден фонд 6 милиона евро. Българинът изпусна два мачбола и отстъпи с 3:6, 7:5, 6:7(4) от №4 в схемата Стефанос Циципас от Гърция.

В първия сет хасковлията допусна пробив в първия си сервис гейм. Това бе достатъчно за Циципас, за да вземе първата част в своя полза.

Гришо допусна нов пробив във втория сет за 3:5, но успя да се върне в срещата. При пропуснат брейкпоинт българинът счупи ракетата си след силен удар в земята. След гневната си реакция, 30-годишният тенисист спечели 16 от следващите 18 разигравания и възобнови равенството в сетовете след 7:5.

В третата заключителна част родният тенисист пропусна два мачбола в сервис геймове на опонента при резултат 5:4 и 6:5. Борбената игра на гъркът му осигури тайбрек. Там той поведе с 5:0. Григор Димитров се опита да се върне в двубоя и намали изоставането си до 4:5, но противниковият състезател спечели следващите разигравания, за да сложи точка на спора след 2 часа и 39 минути игра.

Димитров бе елиминиран от Циципас в трети пореден турнир за по-малко от месец след 1:6, 4:6 в Барселона във втората половина на април и 3:6, 4:6 през миналата седмица в Мадрид.

Григор все пак си осигури 45 точки за световната ранглиста, в която заема 20-ата позиция.

Междувременно за Григор денят в италианската столица ще бъде допълнително натоварен, тъй като програмата предвижда той да вземе участие и в мач от турнира на двойки.

Заедно с партньора си Хуберт Хуркач Димитров ще се изправи срещу трети поставени в схемата хървати Мате Павич и Никола Мектич. Двубоят е поставен пети на корт №6.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМРО с митинг пред МС в защита на позицията ни за Северна Македония
ВМРО с митинг пред МС в защита на позицията ни за Северна Македония
"Възраждане" протестират с искане за оставката на правителството
"Възраждане" протестират с искане за оставката на правителството