Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Гроздан Караджов: Очаква се АМ "Хемус" да бъде завършена през 2027 г.

от БНТ , Източник: БГНЕС
11:24, 22.05.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
гроздан караджов очаква хемус завършена 2027
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Магистрала "Хемус" се очаква да бъде завършена през 2027 година, а участъкът до Велико Търново - през 2025 година. Това заяви в Плевен вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Пари за пътища има, коментира той:

"По "Хемус" имаме инхаус процедури, които не са направени по най-прецизния от гледна точка на закона начин. В последните четири месеца не е имало плащания, но се надявам в съвсем скоро време да ни дадат този дългочакан доклад юристите за рисковете при различните варианти. Веднага щом се разреши, ще разплатим цялата сума, пари наистина има. Извършваме юридически одит на вариантите, примерно при прекратяване на ин хаус договорите какви рискове носи държавата, дали ще си получим обратно дадените аванси, по които няма изработено абсолютно нищо и дали няма да претърпим допълнителен риск от 15 процента неустойка, както са сключени тези договори. Ако се стигне до някакъв компромисен вариант, то той ще бъде тези договори да станат стриктно строителни договори, където гаранцията изцяло ще се носи от изпълнителите".

В Плевен Караджов се включи със седемгодишните си близначки в "Маратона на приятелството", чиято кауза е да се помогне на деца с интелектуални затруднения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ролан Гарос: Въпросителни при мъжете, голяма фаворитка при жените
Ролан Гарос: Въпросителни при мъжете, голяма фаворитка при жените
Неправилно изпреварване е вероятната причина за тежката катастрофа край Баня
Неправилно изпреварване е вероятната причина за тежката катастрофа край Баня