НОВИНИ

Груба грешка на организаторите попречи на Ева Вукадинова в Пекин

груба грешка организаторите игрите попречи ева вукадинова
bnt avatar logo
от БНТ
05:44, 09.02.2022
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската състезателка в алпийските ски Ева Вукадинова трябваше да направи втори старт в първия първия манш от слалома на Олимпийските игри в Пекин, но заради груба грешка на организаторите. След преразглеждане на случая, тя получи втори шанс.

Нашето момиче излезе с 66 стартов номер, но опитът ѝ приключи в средата на трасето. Причина за това стана близостта на едно от официалните лица, както и метален елемент, който се намираше по траекторията на спускането ѝ.

Видео с инцидента можете да видите тук.

При вида на "ключа" за затваряне на врата в слалома, който може да доведе до сериозни последствия, Ева Вукадинова излезе от пистата. Грубата грешка на организаторите не позволи на българката да стигне до финала.

Заради това външно обстоятелство тя все пак получи възможност да се спусне отново със стартов номер 88. Ева Вукадинова даде 49-о време при този втори опит и спря хронометрите на 1.00:71 минути.

„Докато карах имаше човек по трасето и това доста ме разконцентрира, жалко, защото мисля, че първият ми опит беше много по-успешен от втория“, сподели Ева Вукадинова за БНТ.

По правило състезателите с по-задни стартови номера се спускат през по-малък интервал от време. Затова и реакцията за поправка на нередности по пистата от официалните лица трябва да е много бърза.

За нещастие, именно такова външно обстоятелство, независещо от Ева Вукадинова, ѝ попречи да запише по-добър резултат в слалома. 20-годишната българка е дебютантка на зимни игри и успя да спечели виза в последния момент.

Освен това, тя се състезава с малка шина върху скиорската ръкавица, заради контузия, която българката получи по време на първия манш от гигантския слалом в понеделник.

Вторият манш в слалома започва в 7.45 часа и ще се излъчва на живо по БНТ 3.

Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин отново се провали, като не успя да завърши първия манш и отпадна.

С най-добро време е германката Лена Дюр с 52.17 секунди. Втора е Мишел Гизин от Швейцария (+0.03 секунди), а трета Сара Хектор от Швеция (+0.12 секунди).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8140 са новите случаи на коронавирус за денонощието
8140 са новите случаи на коронавирус за денонощието
Отново провал за голямата звезда Микаела Шифрин
Отново провал за голямата звезда Микаела Шифрин