НОВИНИ

Групата от 73 българи, недопуснати във Франция, излетя от Париж за София

Айше Сали
от Айше Сали
13:03, 07.05.2020
Чете се за: 00:33 мин.
По света
групата българи недопуснати франция излетя париж софия

Всички 73 български граждани, включително и сезонните работници в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, излетяха за София от летище "Шарл де Гол“ в Париж като разходите по връщането им в България са поети от авиокомпанията превозвач.

Екипът на посолството ни в Париж оказа пълно съдействие на съгражданите ни, които не бяха допуснати на територията на Франция заради ограничителните мерки в страната, свързани с коронавируса. Завеждащият консулската служба Милена Узунова беше на летището, заедно с групата българи, вчера, както и днес до тяхното качване на борда на самолета.

От Външното ни министерство отново призовават българските граждани да не предприемат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително!

От 17 март във Франция не се допускат чуждестранни граждани, а на 8 април бе обявено, че се забранява и влизането на сезонни работници.

Позволява се на френските граждани и граждани на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Великобритания заедно със съпруг/съпруга и децата им да влязат във Франция, за да достигнат до дома си, ако имат разрешение за пребиваване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летният сезон на морето може да бъде открит на 1 юли
Летният сезон на морето може да бъде открит на 1 юли
Австралия заплашена от бум на самоубийствата
Австралия заплашена от бум на самоубийствата