НОВИНИ

Гуардиола: Холанд ще се завърне в четвъртък

"Не знам дали ще може да играе в събота", коментира специалистът

пеп гуардиола сме направили нищо специално една шампионска лига сме горди
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:11, 13.12.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд ще поднови тренировки в четвъртък, заяви мениджърът на английския тим Хосеп Гуардиола преди гостуването на сръбския Цървена звезда довечера в двубой от групите на Шампионската лига по футбол.

Холанд пропусна победата на Сити над Лутън с 2:1 в неделя заради контузия на крака, а това бе първи мач, в който голмайсторът на Висшата лига, не играе през настоящия сезон.

"Той ще се завърне в четвъртък. Ще видим как се чувства", каза Гуардиола на пресконференция, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Не мога да отговоря на въпроса дали Ерлинг ще играе в събота. В момента не знам. На следващата пресконференция ще мога да бъда по-прецизен за неговото състояние", добави испанският специалист.

Манчестър Сити спечели всичките си пет срещи в Шампионската лига от началото на сезона, но успехът над Лутън във Висшата лига бе първи за "гражданите" след серия от четири мача без победа, а Пеп Гуардиола бе попитан дали е бил доволен от представянето на тима, въпреки резултатите.

"Като цяло, да. Можеше да бъде по-добро, но можеше и да е по-лошо. Въпросът е да извлечем позитивите. Анализирахме добрия резултат през миналия уикенд и знаем, че можем да се представим по-добре. Трябва да намерим баланса, да не бъдем прекалено развълнувани, но и да не се депресираме. Загубихме един мач от последните си шест-седем и стана голяма трагедия. загубихме един мач и направихме равенства в другите, но се представяме на ниво", коментира Гуардиола.

Манчестър Сити е начело в група G на Шампионската лига с 15 точки, следван от германския РБ Лайпциг с 9, швейцарския Йънг Бойс с 4 и Цървена звезда с 1 точка.

"Още не знам на кои играчи ще дадем почивка. Ще анализираме съперника и какво ни е необходимо, за да спечелим. Но ще има ротация на състава. Доволен съм, че ще мога да използвам и футболисти, които не са играли напоследък", обясни мениджърът на "гражданите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват ски сезона в Пампорово на 15 декември
Откриват ски сезона в Пампорово на 15 декември
Ерик тен Хаг: Не заслужавахме да загубим от Байерн Мюнхен
Ерик тен Хаг: Не заслужавахме да загубим от Байерн Мюнхен