НОВИНИ

Гуардиола: Юнайтед вдигна нивото в последните месеци

гуардиола юнайтед вдигна нивото последните месеци
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:27, 02.06.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

"Един финал винаги е специален, но в последните четири-пет месеца Манчестър Юнайтед се превърнаха в различен отбор от онзи, който победихме през октомври. През януари играхме добре, но загубихме. Сега имам усещането, че те са още по-добри, играта име по-ясна, имат класа. Това е Юнайтед, винаги са имали класа, при Жозе и другите треньори, винаги са били силни". Това обяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола преди финала за Купата на Футболната асоциация срещу Манчестър Юнайтед в събота.

Двата гранда от Манчестър се изправят един срещу друг на стадион "Уембли" от 17:00 часа българско време, а Гуардиола подчерта, че той и играчите му няма да мислят за потенциалния требъл.

"Ние сме във финала на ФА, за нас е удоволствие. Това е един финал и нищо повече. Трябва да мислим само за това, което трябва да направим в този мач. Анализираме силните страни на съперника, търсим слабостите. Не можем да контролираме външните неща. В тези последни два мача ще направим каквото можем, за да спечелим", каза Гуардиола, който потвърди, че резервният вратар Стефан Ортега ще бъде титуляр на "Уембли", тъй като той пази във всички мачове от турнира до момента.

"Важно е да обърнем внимание на дузпите, защото много финали стигат до продължения и дузпи. Трябва да имаме контрол над този аспект. Тен Хаг е човек, който олицетворява нашата професия. Той води отбора по най-добрия възможен начин. Не мога да кажа, че сме приятели, не поддържаме връзка. Ман Юнайтед има един отличен мениджър за много години напред", допълни испанецът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов: Това не е българско правителство, няма да го подкрепим
Костадинов: Това не е българско правителство, няма да го подкрепим
Бившата съпруга на Пепи Еврото: Магистрати и полицаи вземаха пари
Бившата съпруга на Пепи Еврото: Магистрати и полицаи вземаха пари