НОВИНИ

Гуардиола засипа със суперлативи Фодън: Той може всичко

Английският национал се отличи с хеттрик в двубоя срещу Астън Вила.

хеттрик фил фодън донесе успех манчестър сити
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 04.04.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола засипа със суперлативи нападателя Фил Фодън, който реализира хеттрик за победата с 4:1 срещу Астън Вила във Висшата лига.

Гуардиола остави на пейката Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне и постави в центъра на атаката Фодън, който оправда доверието, изигравайки ключова роля за победата. Това е втори хеттрик за Фодън този сезон и той има на сметката си 21 гола през тази кампания.

"Какво мога да кажа? Три гола", каза Гуардиола. "Той не започна добре, но мисля, че голът му помогна много за настроението. Когато Фил играе на централна позиция, той има усет за голове и го доказа отново.

"Той може да прави каквото си поиска на терена. Той е истински играч от най-висока класа. Ние го знаем. Но той все още има накъде да се развива, трябва да "чете" играта, трябва да се съсредоточи върху нещата, понякога е малко разсеян в точно какво трябва да прави в нападение, в защита, но той има специална дарба.

"Работната етика е невероятна и той има невероятен усет за гол. Когато има топката и атакува задната линия, той ще отбележи, имате това усещане", каза още Гуардиола.

Де Бройне и Холанд получиха почивка преди предстоящото гостуване на Реал Мадрид в Шампионската лига следващата седмица, но без тях Сити показа едно от по-добрите си представяния за сезона и значително подобрение след нулевото равенство в неделя срещу съперника за титлата Арсенал.

"Бяхме по-добри. Вярно е, че допуснахме няколко грешкии загубихме няколко топки и когато това се случи, това е урок, който трябва да научим за следващия мач, но имахме невероятна енергия, четирима-петима играчи отпред и беше наистина добре. Създадохме много шансове", каза още Гуардиола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешният министър: Няма никакъв натиск върху Живко Коцев
Вътрешният министър: Няма никакъв натиск върху Живко Коцев
Ферибот със 108 пътници и екипаж на борда се запали в Тайландския залив
Ферибот със 108 пътници и екипаж на борда се запали в Тайландския залив