НОВИНИ

Гюров за вота на недоверие: Безотговорно е създаването на политическа несигурност точно в този момент

гюров вота недоверие безотговорно създаването политическа несигурност точно момент
bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 15.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Политика
Слушай новината

Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров е уверен, че след вчерашната заявка на ГЕРБ за вот на недоверие, правителството ще успеете да намери нужната подкрепа.

"Да. Мислим, че имаме ясните заявки кои са важните неща, които трябва да се случат оттук нататък в управлението. Според мен е доста безотговорно създаването на една политическа несигурност точно в този момент, в който и пенсионерите и младите семейства, и бизнесът очакват помощи във време на ценова криза. Освен това имаме Плана за възстановяване и устойчивост, който изключително зависи от това НС следващите месеци да работи много ефективно и интензивно. Мисля, че в парламента има достатъчно хора, които могат да поставят интересите на държавата над своите лични интереси, така че в крайна сметка да продължим да работим", каза той.

Гюров заяви, че темата за РСМ не е на дневен ред. Заяви, че това, което премиерът Кирил Петков заедно с Олаф Шолц са казали е, че на този етап очакванията на България е Северна Македония да изпълни своите заявки. Ако има промяна в позицията, тя ще мине в НС.

За бюджета Гюров каза, че има широко разбиране и в опозицията и сред управляващите, че трябва да се намери обща позиция, която да позволи приемането на бюджета.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коста Рика е последният участник на Мондиала в Катар
Коста Рика е последният участник на Мондиала в Катар
Сдружение на общините: Трудно върви комуникацията между кметовете и изпълнителната власт
Сдружение на общините: Трудно върви комуникацията между кметовете и изпълнителната власт