НОВИНИ

Халил Летифов от ДПС е новият председател на Комисията по спорта, Росен Костурков поема земеделската

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:15, 03.11.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
халил летифов тото успя свърши важното нещо
Слушай новината

Халил Летифов от ДПС е новият председател на Комисията по спорта.

"Продължаваме Промяната" оттеглиха своята кандидатура на Радостин Василев, защото не искали да стават част от "калните борби на ДПС".

Росен Костурков от ПП беше избран за председател на земеделската комисия.

"Няма да предлагаме кандидат. Станахме свидетели в залата на Народното събрание на грозни сцени. За обществото депутатите се карат за председател. Не желая да ставам част от калните борби на ДПС. Не желая да ставам част от задкулисие, свързано вероятно с президентството и Весела Лечева", заяви от парламентарната трибуна Радостин Василев от "Продължаваме Промяната".

По думите му политическата култура изисква, когато два пъти не може да бъде избран председател на Комисията по спорт, да оттеглиш кандидатурата.

"Вчера затова решихме да не участваме в тези кални битки. За обществото става ясно едно: Тези се карат за власт. Аз не се съмнявам в неговите професионални качества - на господин Летифов. Призовавам колегите от БСП и "Демократична България, които ме подкрепиха, да не го подкрепят, това е знак към задкулисието, че няма да им позволим да вкарат председател по втория начин", допълни Радостин Василев.

"Гласувах против. Не знам дали господин Летифов е завършил спортното училище. Така е - няма да ходи на Олимпиада, но може ли да каже как ще управлява тази комисия, поддържа ли връзка със спортните федерации. Това е кандидатура, която е политическа", каза още Инна Иванова от ПП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС реши България да изпрати военна помощ на Украйна
НС реши България да изпрати военна помощ на Украйна
Спортист Своге и Правец с победи в ББЛ А група
Спортист Своге и Правец с победи в ББЛ А група