НОВИНИ

Ханзи Флик е щастлив от състава, с който разполага

Наставникът на Барселона готви каталунците за шампионатния двубой с Валенсия.

ханзи флик провала бундестима знам дали остана
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:43, 16.08.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик няма оплаквания от отбора си и има пълно доверие в клуба, увери германецът в навечерието на първия сблъсък на каталунците в Ла Лига срещу Валенсия в събота.

Тимът на Барселона, който завърши на второ място в шампионата на Испания след Реал Мадрид през миналия сезон, досега подписа с атакуващия полузащитник Дани Олмо и Пау Виктор през настоящия трансферен прозорец.

Преди ангажимента си с Барселона Флик изведе Байерн Мюнхен до две титли в Бундеслигата и по една купа в Шампионската лига, световното клубно първенство и Суперкупата.

"Доволен съм от състава, с който разполагам, останалото е под въпрос. Когато подписах договор, знаех, че няма да бъде лесно, но вярвам сляпо на клуба. Щастлив съм с отбора и това, което предлага. Имаме контузени футболисти, които постепенно ще се върнат. Все още сме силен тим", увери Ханзи Флик.

26-годишният Олмо, който помогна на Испания да спечели титлата на Евро 2024, няма да бъде на разположение за мача с Валенсия.

"Дани Олмо не е в добро физическо състояние. Започна подготовка късно, но ние ще се погрижим за него. Той няма да бъде на разположение утре. Искаме всички да са добре и да играят без контузии", заяви още треньорът на Барселона.

Ханзи Флик каза още, че 17-годишното крило Ламин Ямал, чийто баща Мунир Насрауи е в "сериозно, но стабилно" състояние, след като беше намушкан с нож в сряда на паркинг в североизточния испански град Матаро, според испанската национална телевизия TVE, ще играе срещу Валенсия.

Флик коментира още, че не е очаквал лесен мач срещу Валенсия, който завърши девети в Ла Лига през миналия сезон.

"Очаквам с нетърпение този първи мач. Валенсия е специално място. Ще бъде труден мач. Съперниците ни показаха, че играят добър, атакуващ футбол, трябва да гледате линиите си... Ще бъде трудно", повтори германският наставник на каталунците.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново стачка на "Хийтроу" в най-натоварения период за летището
Отново стачка на "Хийтроу" в най-натоварения период за летището