НОВИНИ

Хари Кейн изстреля Байерн Мюнхен обратно към върха на Бундеслигата след разгромна победа срещу Щутгарт

Капитанът на английския национален отбор вкара хеттрик във второто полувреме на срещата между 3-ия и 2-ия в крайното класиране от миналата година.

Байерн Мюнхен, Хари Кейн
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:35, 19.10.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на английския национален отбор Хари Кейн се отличи с хеттрик при поредна убедителна победа на Байерн Мюнхен – 4:0 над Щутгарт в среща от 7-ия кръг на Бундеслигата. С този успех баварците се върнаха на върха в класирането със 17 точки, но изпреварват РБ Лайпциг по голова разлика.

Победата сложи край на серия от четири поредни мача без успех за баварците, а дербито на кръга противопостави 3-ия и 2-ия в крайното класиране от миналата година. Но нищо не предвещаваше такъв развой, след като първата част завърши 0:0.

Кейн откри резултата в 57-ата минута, след като получи пас от Йозуа Кимих, тръгна на скорост и още преди да влезе в наказателното поле прати топката в долния ъгъл. Три минути по-късно той покачи на 2:0, добавяйки топката в мрежата от близо, озовала се при него от щастлив рикошет.

В 67-ата минута той изпусна още едно положение. Англичанинът овладя перфектно подаване в наказателното поле, освободи си пространство за удар, но той премина точно над напречната греда.

Все пак в 80-ата минута той оформи хеттрика си, след като отново беше най-съобразителен при отбита топка. Само след две минути Кейн за четвърти път се разписа, но попадението беше отменено заради засада.

Но така или иначе, четвърти гол падна, но той беше дело на Кингсли Коман минута преди края на редовното време.

Победата би трябвало да даде увереност преди гостуването през идната седмица на Барселона в Шампионската лига, водена в момента от бившия треньор на тима Ханзи Флик.

За баварците обаче от днес има и една лоша новина. Още в 8-ата минута принудително беше заменен халфът Александър Павлович заради контузия в рамото. Точната диагноза, както и сросък на отсъствие от терена, ще станат ясни утре след преглед с ядрено-магнитен резонанс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович надигра в два сета Рафаел Надал за третото място на турнира "Шестте крале на шлема"
Новак Джокович надигра в два сета Рафаел Надал за третото място на турнира "Шестте крале на шлема"