НОВИНИ

Хари Кейн за пропусната дузпа срещу Франция: Това ме направи още по-гладен за успех

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:34, 06.01.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
хари кейн спечелването турнира голямата цел мечта
Слушай новината

Хари Кейн сподели, че моментът, в който пропусна да реализира втората дузпа в четвъртфиналната среща с Франция на световното първенство ще остане с него до края на живота му. Но капитанът на Англия е категоричен, че това го е направило по-гладен за успех от всякога.

При поражението на Англия с 1:2 от Франция на Мондиала в Катар, Кейн отбеляза във вратата на Лорис при изпълнението на първата дузпа, но при втората отсъдена, той не успя да реализира. Така Англия изпусна шанса да изравни шест минути преди последния съдийски сигнал и да прати мача в продължение.

„Вероятно ще го помня до края на живота си, но това е част от играта. Това няма да ми повлияе на мен като играч или като човек. Ще продължа да работя усилено, за да се подобрявам. След като се случи, просто исках да играя отново възможно най-бързо и да го избия от главата си. Това е нещо, с което трябва да се справиш и определено беше труден момент за мен. Никога не е лесно да се премине през него, но това е част от върховете и паденията на нашия спорт", каза Кейн пред Evening Standard.


Откакто се завърна в Тотнъм, Кейн се представя отлично и успя да вкара два гола при победата с 4:0 срещу Кристъл Палас във Висшата лига в сряда.

„Имах малко време да помисля, и това ме направи дори още по-гладен за успех. Така че нощи като снощната винаги са добри за мен и отбора“, коментира Кейн след убедителната победа над Кристъл Палас.

Капитанът на Англия също така приветства решението на мениджъра Гарет Саутгейт да остане и да ръководи кампанията на Англия за Европейското първенство през 2024 г. Той отбеляза, че тимът му има какво да доказва след пораженията от Италия на финала на Евро 2020 и от Хърватия на полуфинала на Световното първенство през 2018 г.

„Наистина съм щастлив, че Саутгейт остава. Чувствам, че има някаква недовършена работа, а той е фантастичен треньор. Ще бъде хубаво да отидем отново на Европейско със същия отбор и треньорски щаб", каза още Кейн.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Размирици в Мексико след ареста на сина на Ел Чапо
Размирици в Мексико след ареста на сина на Ел Чапо
Възрастна жена загина при пожар в Русе
Възрастна жена загина при пожар в Русе