НОВИНИ

Хариет Дарт приключи участието си на турнира в Бирмингам след загуба от Анастасия Потапова

хариет дарт приключи участието турнира бирмингам загуба анастасия потапова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:30, 24.06.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Победната серия на представителката на домакините Хариет Дарт приключи на четвъртфиналите на турнира по тенис на трева за жени в Бирмингам от сериите WT 250 с награден фонд 259 303 долара.

Дарт отстъпи пред четвъртата в схемата рускиня Анастасия Потапова с 6:4, 3:6, 4:6 за два часа и осем минути игра. Британската тенисистка имаше проблеми със сервиса, но успя да спечели първия сет, въпреки допуснатите пет двойни грешки.

26-годишната Хариет Дарт се стремеше към първия си полуфинал в турнирите от Женската тенис асоциация, но 21-ата в световната ранглиста Потапова започна да се възползва от проблемния сервис на опонентката си и стигна до обрат.

Съперничка на Анастасия Потапова на полуфиналите ще бъде втората поставена Йелена Остапенко от Латвия. Тя надигра Магдалена Фрех (Полша) също след обрат с 4:6, 7:5, 6:2 в мач, продължил два часа и 16 минути.

Остапенко изоставаше с 0:4 гейма във втория сет, но обърна до 5:4 и изравни след 7:5 в своя полза. Латвийката се нуждаеше от медицинска помощ за левия си прасец и в един момент изглеждаше, че може да не успее да завърши мача, но се справи.

„Имах много малко време за възстановяване след предишния си двубой. Имах и проблеми с левия прасец и дори си помислих дали трябва да продължа, но боецът в мен бе категоричен, че искам да играя докато мога да ходя. След като спечелих втория сет, почувствах, че играя по-добре и съм доволна, че победих“, коментира Йелена Остапенко.

В другия полуфинал в Бирмингам ще се срещнат Барбора Крейчикова от Чехия и китайката Чжу Лин.

Крейчикова елиминира съранодничката си Линда Фрухвиртова с 6:3, 6:2 само за 74 минути и за първи път стигна до топ 4 на турнир на тревна настилка. Чжу Лин победи на четвъртфиналите Ребека Марино от Канада с 4:6, 6:3, 6:2 в среща, продължила два часа и седем минути.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Мирчев: В момента има ново мнозинство по отношение на регулаторите
Ивайло Мирчев: В момента има ново мнозинство по отношение на регулаторите
Българската Асоциация на Родители на Тенисисти (БАРТ) стартира нова инициатива в подкрепа на подрастващите
Българската Асоциация на Родители на Тенисисти (БАРТ) стартира нова инициатива в подкрепа на подрастващите