НОВИНИ

Хърн: Джошуа и Фюри подписаха за два мача за абсолютната световна титлa

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:04, 16.03.2021
Чете се за: 01:16 мин.
Други спортове
хърн джошуа фюри подписаха два мача абсолютната световна титлa

Промоутърът на AJ официално потвърди новината, че Джошуа и Фюри ще се изправят един срещу друг в два изцяло британски мача за абсолютната световна титла в тежка категория.

През последните месеци двамата боксьори усилено преговаряха за този мач, но едва сега финализираха параметрите за мегасблъсъка.

Световният шампион в тежка категория във версиите WBA, WBO и IBF Джошуа ще заложи всичките си поясите срещу шампиона на WBC Фюри, който все още е без загуба на професионалния ринг.

„Всички страни подписаха договора и ще работят усилено през следващите няколко седмици, за да потвърдят мястото и датата за най-големия боксов сблъсък“, заяви Хърн пред Sky Sports.

Сред потенциалните места за провеждане на мегасблъсъка са Саудитска Арабия, Сингапур, Катар, Китай, Дубай, САЩ и Великобритания.

Самият Джошуа наскоро заяви, че няма претенции за мястото на провеждане на битката: „Всяка опция. Домашна земя, Близкия Изток, моят заден двор, твоят заден двор. Нямам претенции. Просто съм готов да се бия. Искам този пояс. Искам да се бия с Фюри, така че всички опции са отворени за мен“, сподели AJ пред Sky News.

Носителят на поясите на WBA, WBO и IBF призна още, че очаква с нетърпение сблъсъкс със своя сънародник.

„Пандемията се доближава към своя край. Преговаряме за дата около юни. Така че, ако Тайсън е сериозен, а смятам, че е такъв, той знае къде да отиде и да намери боса! Готов съм, очаквам с нетърпение мачовете – всичко, което искам, е да се бия, бия бия!“, добави той.

В последния си мач Джошуа надигра нашият Кубрат Пулев след нокаут в деветия рунд и по този начин защити и трите си пояса. Антъни е с баланс 24-1 (22 с нокаут), като единствената му загуба дойде изненадващо от Анди Руис-младши през юни, 2019.

Фюри пък все още е непобеден при 30-1-0 (21 с нокаут), като единственият мач, който той не спечели, бе първата битка с Дионтей Уайлдър, завършила при равенство. „Циганският крал“ обаче не остави съмнение във втория сблъсък между двамата и отне пояса на американеца в тежка категория на WBC след нокаут в седмия рунд през февруари миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
241 от 337 легла за пациенти в COVID-19 в Хасковска област са заети
241 от 337 легла за пациенти в COVID-19 в Хасковска област са заети
Код жълто за проливни валежи и силен вятър и в сряда
Код жълто за проливни валежи и силен вятър и в сряда