НОВИНИ

Хебър е безапелационният лидер в края на редовния сезон

историческа първа победа хебър групите волейболната шампионска лига
Снимка: ВК Хебър (Пазарджик)
bnt avatar logo
от БНТ
08:29, 19.03.2022
Чете се за: 06:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Седем волейболни двубои се състояха в мъжкия ни елит този петък, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Действащите шампиони и носители на Купа България 2022 от Хебър Пазарджик завършиха редовния сезон по блестящ начин, след като се наложиха с 3:0 над Дунав Русе, които пък завършват на 11-та позиция без рискове от отпадане от елита.

Пазарджиклии диктуваха ритъма на игра през цялото време, като в нито един момент не позволиха на съперника да вземе инициативата.

Хебър показа по-голяма класа във всички елементи, завършвайки с 37 атаки (на 32), шест аса (на четири) и девет блока (на пет). Русенци пък допуснаха повече грешки - 23 (на 14).

Якопо Масари и Брадли Гънтър от Хебър завършиха с по 11 точки всеки един, а за Дунав най-резултатен стана Сергей Руденко с 9 точки.

Масари беше избран и за най-полезен играч в мача.

Нефтохимик пък надигра с чиста победа 3-0 дупнишкия Марек Юнион Ивкони. Загубата се оказа фатална за гостите по пътя им към плейофите, тъй като ги остави на 9-ата позиция в крайното класиране и те приключват участието си в надпреварата за този сезон.

Бургазлии напълно доминираха в първия и в третия гейм, докато във втория, играта беше оспорвана до последния момент.

Голяма беше разликата в представянето на двата тима от сервис линията - бургазлии отбелязаха девет аса, а гостите успяха да направят това само веднъж. Състезателите на Николай Желязков бяха по-добри и в атака - 46 на 35, и на блок - пет на три.

Калоян Балабанов грабна приза за най-полезен играч, записвайки 16 точки до своето име.

Воденият от Мартин Стоев отбор на Сливнишки герой също завърши сезона по-позитивен начин и с 9 победи и 13 загуби, успя да си гарантира участие в мъжкия ни елит и през следващия сезон.

Въпреки че стартираха по-зле, губейки първия гейм, гостите от Сливница бързо намериха своя ритъм и взеха следващите три сета.

Ерик Стоев беше отличен за най-полезен играч в двубоя.

ЦСКА наложи волята си над Монтана в три гейма, но това не оказва влияние върху класирането на монтанчани. Двубоят беше изключително равнопоставен, като за това говорят и цифрите - “армейците” успяха да запишат само две атаки повече (40 на 38), както и един блок повече (седем на осем). Гостите пък бяха малко по-добри от сервис - шест на четири аса. Повечето собствени грешки обаче се оказаха ключови - състезателите на Даниел Пеев завършиха с 24, а “червените” с 14.

Петър Бъчваров с 8 точки и 100% ефективност в атака беше определен за най-полезен играч в мача.

Добруджа успя да запише една от най-важните си победи през този сезон, след като именно положителният резултат от днешния двубой се оказа и ключов за тяхното по-нататъшно продължаване в плейофната фаза в мъжкия ни елит.

Въпреки че не стартираха по най-добрия начин в мача, добруджанци успяха да се върнат и да грабнат следващите три гейма (като в третия не оставиха съперника да достигне до двуцифров резултат).

Статистически, домакините доминираха във всички компоненти - 52 на 33 атаки; пет на три аса; 12 на три блока.

Явор Генов с 10 точки беше обявен за най-полезен играч.

Берое 2016 успя да преклони Славия в последния си мач от редовния сезон, записвайки четвърта победа.

10 аса не стигнаха на славистите да постигнат по-добър резултат (Берое успя да запише четири). “Белите” бяха по-добри и на блок - седем на три, а в атака, домакините завършиха по-добре: 38 на 31. Славистите обаче страдаха от собствените си грешки - 30, докато по-изчистената игра на беройци (14 грешки) им помогна да се поздравят с крайния успех.

Левки се справи с Пирин в три гейма, като вторият сет се оказа най-оспорван. Състезателите на Андрей Жеков обаче показаха здрави нерви и се “разправиха” със съперника, осигурявайки си шесто място в крайното класиране.

“Сините” доминираха във всички елементи - 40 на 32 атаки; три на един аса; 10 на седем блока.

За най-полезен играч беше избран Владислав Иванов - либеро на Левски. Боян Йорданов пък стана най-резултатен с 15 точки до своето име. За Пирин с 10 точки се отчете Костадин Гаджанов.

Действащите шампиони от Хебър Пазарджик финишираха като безапелационен лидер с 22 победи от 22 мача. Плейофите започват на 22-ри март.

Класиране на отборите, които продължават в елиминационната фаза:

1. Хебър Пазарджик
2. Нефтохимик Бургас
3. Монтана Волей
4. Дея спорт
5. Пирин Разлог
6. Левски София
7. ЦСКА
8. Добруджа 07

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мир в Космоса: Русия и САЩ продължават съвместната работа на МКС
Мир в Космоса: Русия и САЩ продължават съвместната работа на МКС
Русия призна, че е използвала хиперзвукови ракети "Кинжал", Украйна остана без достъп до Азовско море
Русия призна, че е използвала хиперзвукови ракети "Кинжал", Украйна остана без достъп до Азовско море