НОВИНИ

Хебър и Добруджа са на 1/2 финал за волейболната купа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:13, 24.02.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Волейбол

Отборите на Хебър (Пазарджик) и Добруджа (Добрич) си заслужиха своите места във финалната четворка в тазгодишното издание в турнира за купата на България по волейбол, след като записаха убедителни победи на 1/4 финалите.

Съставът на Хебър нямаше трудности срещу Дунав (Русе) и спечели с 3-0 гейм в обновената зала "Васил Левски" в Пазарджик.

Гостите от Русе влязоха в двубоя в ролята на аутсайдери, но въпреки това показаха добра игра и опитаха да затруднят фаворитите от Хебър.

Мачът също така беше и официалният дебют за новият наставник на пазарджиклии, Драган Иванов. Треньорът по никакъв начин не подцени срещата и излезе с титулярния си състав.

Това се оказа и ключът към успеха, който дойде след 25:21, 25:22, 25:19, а с най-много точки за победителите завърши канадската звезда Брадли Гънтър, който записа 15 пункта.

В друга среща от 1/4 финалите, съставът на Добруджа съумя да спечели с 3-1 гейма (25:20, 16:25, 25:19, 25:22) при гостуването си на ЦСКА в София.

Гостите контролираха първата част и напълно закономерно поведоха в резултата, но младият състав на "червените" отговори подобаващо и изравни резултата след много силен втори гейм.

В оставащите две части обаче опитът си каза думата и добричлии стигнаха до крайния успех, който ги класира за финалната четворка в турнира.

Това беше и своеобразен реванш за тима на Добруджа, който в началото на този месец допусна поражение от "армейците" в среща от първата осмица на волейболната Суперлига.

Днес турнирът продължава с още един 1/4 финал, в който шампионът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) гостува на Локомотив в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутат напусна ПГ на ГЕРБ, остава безпартиен до края на мандата
Депутат напусна ПГ на ГЕРБ, остава безпартиен до края на мандата
"Астра Зенека" очаква да достави по-малко ваксини за ЕС през второто тримесечие
"Астра Зенека" очаква да достави по-малко ваксини за ЕС през второто тримесечие