НОВИНИ

Хебър и Нефтохимик излизат в спор за Суперкупата на България

хебър пазарджик отмъкна австрийски национал нефтохимик 2010 бургас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 14.10.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Хебър Пазарджик и Нефтохимик 2010 Бургас ще се изправят един срещу друг в двубой за Суперкупата на България по волейбол.

Срещата ще се проведе в пловдивската зала "Сила" в събота, 15 октомври, от 18:30 часа. На пресконференцията преди сблъсъка говориха старши треньора на шампионите Камило Плачи и неговия възпитаник Виктор Йосифов.

"Миналият сезон беше перфектен но това сега е нов сезон, ново пътуване. Имаме седем нови играчи в отбора, които трябва да намерят своите механизми в играта, както и своя капацитет за победи. Искам да поздравя Иван Станев, който миналата година помогна много за успехите ни. Беше един играч за подражание и мисля, че ще направи добра кариера като треньор, има качествата. Надявам се обаче да не започне да побеждава веднага“, заяви наставникът на пазарджиклии.

"Добре подготвени сме и изиграхме вече два официални мача. Всеки мач е отделен и утре ще бъде съвсем различно. Ще излезем и ще дадем най-доброто от себе си", коментира капитанът на клуба Виктор Йосифов.

От лагера на бургазлии старши треньорът Иван Станев и капитанът Георги Петров споделиха очакванията си.

"Пазя топли чувства от годините, които прекарах в Пазарджик, но ще дадем всичко от себе си, за да спечелим тази купа. За нас ще бъде първи официален мач. За този месец и половина направихме добра подготовка, изиграхме няколко контроли. Мога да гарантирам, че моят отбор ще се бори с всички необходими волейболни аргументи, за да приберем Суперупата в Бургас. Не мисля, че има чак толкова какво да се изненадаме, познаваме се добре. В един такъв мач обаче зарядът е малко по-специален, тъй като титлата се решава само в един мач. Пожелавам и на двата отбора да играем на едно добро ниво и да създадем зрелище в залата", каза наставникът на Нефтохимик.

"Хебър са фаворитите в този двубой, но ние ще направим всичко възможно да зарадваме нашите фенове и да донесем Суперкупата в Бургас", смята Георги Петров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скопие: Българският клуб "Иван Михайлов" в Битоля извършва дискриминация
Скопие: Българският клуб "Иван Михайлов" в Битоля извършва дискриминация
Лазаров победи Донски и се класира на полуфинал в Санта Марина
Лазаров победи Донски и се класира на полуфинал в Санта Марина