НОВИНИ

Хебър - Нефтохимик и Добруджа - Монтана на полуфиналите за Купа България по волейбол

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:36, 02.03.2021
Чете се за: 02:03 мин.
Български волейбол
хебър нефтохимик добруджа монтана полуфиналите купа българия волейбол

Хебър - Нефтохимик и Добруджа - Монтана са полуфиналите в Купа България по волейбол за мъже. Това отреди тегленият жребий за финалната фаза от надпреварата.

Пазарджик ще бъде домакин на финалите за Купа България на 18 и 19 март 2021 г. За първи път битките за трофея и в Купа България за мъже, и в Купа България за жени ще бъдат на едно и също място в един и същи ден. Полуфиналните срещи при мъжете ще са на 18 март. Финалните срещи при мъжете и при жените ще са на 19 март в спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик.

"Благодарим на община Пазарджик и Хебър, че успяха да отговорят на изискванията на Национална волейболна лига и ще бъдат домакини на финалите. Особено в тези времена, това е голяма глътка въздух - и за лигата, и за волейбола като цяло. Другата новина също е значима. Финалът за Купа България за жени също ще се проведе в Пазарджик преди мъжкия финал. Това ще даде възможност и на женския финал да бъде отразен подобаващо, а събитието да се превърне в празник на българския волейбол", заяви председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

"Последните години Пазарджик се превърна в много спортен град, благодарение на сериозните усилия на общината и кмета Тодор Попов. Финалният турнир за Купа България по волейбол е стъпка, с която вярвам, че ще покажем как финалите може да се направят като истински спектакъл. Организационно ще се справим със задачата, за да направим събитието още по-привликателно. Надявам се да покажем, че Пазарджик е волейболен град и заслужава да приема най-престижни спортни надпревари. Неслучайно Пазарджик бе избран за "Европейски град на спорта" за 2020 година, като мандатът ни свършва това лято. Финалният турнир за Купа България по волейбол ще е сред хубавите заключителни събития за града. Хората в Пазарджик го заслужават, отборът го заслужава", заяви председателят на ВК "Хебър" Александър Иванов.

Той коментира и изтегления жребий, противопоставил "Хебър" и "Нефтохимик" един срещу друг в полуфиналната фаза на 18 март.

"Очакванията са да сме крайни победители в турнира, надявам се да постигнем целта си. Ще има три финала - финал преди финала и други два финала на 19 март. Често сме си говорили, че в България винаги има домакинско предимство. Единственото изключение може би е залата на "Хебър", защото е достатъчно широка и на всички им е комфортно да играят. Разбира се, за нас ще е предимство да играем вкъщи и се надявам накрая да се поздравим с успех", добави Александър Иванов.

"Жребий като жребий. Който иска да спечели трофея, трябва да победи в два мача - полуфинал и финал. Нашите цели сме ги обявили още в самото начало, целта ни е само една. И четирите отбора са фаворити за спечелване на Купата на България преди започването на турнира. Надявам се да стане празник на волейбола и четирите отбора да покажат най-доброто, на което са способни", заяви президентът на "Нефтохимик" Огнян Томов.

В другия полуфинал на 18 март се срещат "Добруджа" и "Монтана".

"Срещаме се два равностойни отбора. И двата имат своите шансове. Надявам се по-подготвеният да спечели. В Пазарджик имат прекрасни условия. Вярвам, че ще се получи спектакъл. И нека по-добрият продължи към финала. Конкретна цел не сме си поставяли, концентрираме се мач за мач и с всяка изминала среща да играем все по-добре. Към момента се получава. И затова се надявам да стигнем и до финала. Ние сме сред отборите, които постоянно присъстват във финалната фаза на турнира, така че не мисля, че ще е изненада и да спечелим турнира", заяви изпълнителният директор на "Монтана" Ивайло Бодурски.

"Добър жребий за нас. Смятаме, че "Монтана" е един от преодолимите противници, въпреки че направихме доста оспорвани срещи по време на редовния сезон в Суперлигата. Турнирът за Купа България винаги е бил приоритет за нас, така че се надявам да се класираме на финал", заяви техническият директор на "Добруджа" Пламен Великов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел се обяви за разхлабване на мерките от 8 март
Меркел се обяви за разхлабване на мерките от 8 март
Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" обяви водачите на листите си в София
Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" обяви водачите на листите си в София